Verdensrekord i Kollen

Den norske snowboardlegenden Terje Håkonsen (27) spådde verdensrekord i høye snowboardhopp under gårsdagens TAC-stevne i Holmenkollen. Det ble det. Finnen Heikki Sorsa spratt ni meter i været.

- Det blir nok ikke av meg som setter verdensrekord. Jeg sliter fortsatt med ryggproblemer og må tenke på helsa, sa Terje Håkonsen til Dagbladet før start.

Men, som bildet tydelig viser var han ikke snau han heller.

Det var finnen Heikki Sorsa som kom aller nærmest skyene i går. Men ifølge NTB skjedde dette uten at mange fikk det med seg. Musikken var nemlig skrudd flere hakk høyere enn det som er normalt i Kollen. De 2000 publikummerne ble dårlig oppdatert på hva som skjedde.

Terje Håkonsen sa før start at han måtte passe på ryggen, men det var det motsatte som skjedde. Han skapte drama da han føk til værs for så å falle ned igjen på matta på hoppkanten. Han pådro seg en smell i ryggen, men det skal ikke være alvorlig.

- Jeg hadde ikke planlagt å falle ned på matta, men det gikk heldigvis bra, sa Håkonsen.

Pipe-bygger David Ny (28) hadde formet en ni meter høy quarterpipe over Besserudtjernet i bunn av hoppbakken i Holmenkollen - den største verden hittil har sett.

Dermed lå det an til at den gamle høyderekorden på 8,5 meter over kanten - satt av svenske Ingemar Brackmann i 1996 - skulle bli slått, hvor arrangørene Terje Håkonsen og Daniel Franck i tillegg til seg sjøl hadde håndplukket 22 deltakere til sin The Arctic Challenge-konkurranse.

Toppfart: 90 km/t


De fysiske omgivelsene taler også for ny verdensrekord:

Med hele unnarennet i hoppbakken som tilløp oppnådde kjørerne den farten som var nødvending for å stige ni meter til værs over gigantpipen.

VERDENSREKORD: Terje Håkonsen (bildet) var ikke snau i Kollen i går han heller, men som han spådde, ble det ikke han som satte verdensrekord i høye svev, men finnen Heikki Sorsa.