Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdensrekord på Hamar: - Ellevilt, magisk, historisk

NM-kvartfinale varte i drøyt 217 minutter.

HAR SATT REKORD: Storhamar og Sparta. Her jubler Jacob Berglund sammen med dagens målscorer Erik De La Rose under et oppgjør ifjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HAR SATT REKORD: Storhamar og Sparta. Her jubler Jacob Berglund sammen med dagens målscorer Erik De La Rose under et oppgjør ifjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Da Joakim Jensen (29) satt pucken i kassa, var det endelig over. Etter 217 minutter og 14 sekunder hadde Storhamar slått Sparta Warriors.

- Det ser ut som at de har vunnet Stanley Cup og femmila på ski og alt mulig, sier TV 2s kommentator om dramaet på CC Amfi.

Med skuddstatistikk 95–94 til Storhamar ble målvaktene kåret til banens beste spillere, ifølge NTB.

Utslitte spillere

Dette mens spillerne sitter på knæra etter at en 81 år gammel rekord ble knust. Da spilte Detroit Red Wings og Montreal Maroons i 176 minutter.

Den rekorden er nå historie, skriver Hamar Arbeiderblad.

- Ellevilt, magisk, historisk, oppsummerte TV 2s reporter.

Lite nettsus

Nattas oppgjør innebærer at Storhamar har vunnet tre kamper mot Spartas to i kvartfinalerunden. Stillingen sto lenge 1-1 etter mål av Henrik Knold (Sparta) og Erik de la Rose (Storhamar).

- Lydhornet går, og vi vet godt hva det betyr: ny målløs periode. Vi er ferdige med ni perioder, og gjør oss klar for den tiende, skrev Sarpsborg Arbeiderblads reporter på et tidspunkt der klokka for lengst viste historiske sifre.

- Grattis, Norge

En vanlig hockeykamp består av tre perioder på 20 minutter, noe NM-kvartfinalen varte langt utover.

Det vekker internasjonale reaksjoner.

- Grattis, Norge. Dere er best i verden på å spille lange hockeykamper, skriver Tomas Ros, journalist for Aftonbladet, om den enestående kampen.

Også norske sportkjennere sperrer øynene opp. På Twitter skriver TV 2s Harald Bredeli følgende:

Slitne tilhengere

Samtidig så kampen ut til å tære på tålmodigheten til fansen.

Der flere valgte å bli på tribunene, noe Hamar Arbeiderblad beskriver som rørende, hadde mange fått nok.

VG skriver at tilskuertallet ved kampstart klokka 18.00 var 5526, og omtrent halvparten av disse skal ha forlatt arenaen da klokka passerte midnatt.

Ifølge TV 2 hadde selv ivrige tilhengere forlatt CC Amfi.

- Jeg måtte dra halv elleve, men startet egentlig på jobb kvart over ti, sa supporterleder i Storhamar Supporterunion, Anne-Line Syversen til kanalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media