Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

London Maraton 2018

Verdensrekorden glapp i London maraton

Vivian Cheruiyot og Eliud Kipchoge sørget for kenyansk seier i begge klasser i søndagens London maraton.

VANT: Eliud Kipchoge vant London Maraton på herresiden søndag. Foto: AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS
VANT: Eliud Kipchoge vant London Maraton på herresiden søndag. Foto: AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS Vis mer

Cheruiyot, som er verdensmester på 5000 meter, løp maraton for første gang i London for ett år siden. 34-åringen løp søndag inn til personlig rekord med 2.18.31 i varmt forsommervær og feiret sin første London-seier.

Tittelforsvarer Mary Keitany startet hardt i et forsøk på å slå Paula Radcliffes verdensrekord på 2.15.25, men det ble altfor tøft, og hun falt kraftig av mot slutten. Brigid Kosgei løp inn til 2.-plass drøyt halvannet minutt bak vinneren.

OL-mester Kipchoge vant London maraton for tredje gang med tiden 2.04.27. Det er halvannet minutt over Denis Kimettos verdensrekord, som han hadde ambisjon om å utfordre. Kipchoge seiret et drøyt halvminutt foran etiopiske Tola Shura Kitata.

Kipchoge vant i London også i 2015 og 2016.

Den britiske hjemmefavoritten Mo Farah, som nå satser på maraton etter å ha dominert langdistanse på bane i mange år, ble jublet inn til tredjeplass på ny britisk rekord 2.06.32. Med det var han bare 44 sekunder bak Sondre Nordstad Moens europarekord satt i fjor.

Farah vant til sammen seks VM-gull, fem EM-gull og fire OL-gull på 5000 og 10.000 meter. 35-åringen blir trolig en mann å regne med også i maratonøypene.

Briten David Weir vant mennenes rullestolløp for åttende gang, mens australske Madison de Rozario vant kvinnenes for første gang.

Titusener av løpere var i aksjon i Londons gater, mange for å samle inn penger til veldedige forhold, men løpets medisinsk ansvarlige ga ekstra streng beskjed om å drikke nok i det uvanlig varme været med over 20 grader.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media