Verdensrekorder i Volvo Ocean Race

Som perler på en snor.

(Dagbladet.no:) Den gamle verdensrekorden (for enskrogsbåter) var på 530,29 nautiske mil på 24 timer og ble satt av den spanske Ocean Race-båten Movistar da den ble hentet fra verftet i Australia tidligere i vår.

Men i går ble rekorden slått to ganger.

Leder

Det nederlandske banksyndikatet ABN Amro, som har to båter med i Volvo Ocean race, satte rekorder med både ungdomsbåten ABN Amro Two med Sebastien Josse som skipper, og med ABN Amro One, som har Mike Sanderson som skipper. Amro One har nå den gjeldende verdensrekorden med 541 nautiske mil, etter først ha satt en rekord på 538 nautiske mil.

- Jeg kan ikke få sagt nok god-ord verken om båten eller gutta ombord. dette er kult. Men det er fortsatt et stykke igjen til Sør-Afrika og det viktigste er å få både båten og mannskapet trygt dit, sier Mike Sanderson etter at rekordene var sikret.

Amro Two seilte 533 nautiske mil på samme tid.

De to båtene leder nå jorda rundtregattaen, som er på første etappe fra spanske Vigo til sør-afrikanske

Cape Town. Hele seilasen er på ni etapper og sju havneregattaer.

Vanskelige forhold

Seilerne jobber nå under svært vanskelige forhold der sjøene stadig slår over dekk og sender trimmerne bakover på båtene.

- Uansett er det ikke noe annet sted i verden jeg ville vært akkurat nå, sier navigatør Simon Fisher på Amro Two.

- Båtene seiler i perioder i omlag 30 og det nærmer seg grensen av hva båtene tåler, mener Fisher.

Amro One ligger nå 62 nm foran Amro Two, og 114 foran Knut Frostads Brasil1, som ledet regattaen fredag! Svenske Ericsson ligger 139 nm bak lederbåten.

Båtene regner med å være i Cape Town 2. eller 3. desember.

NY REKORD: ABN Amro One har nå den gjeldende verdensrekorden med 541 nautiske mil.