Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdensrekordforsøk på Bislett

- Jeg har ingen grenser. Verdensrekorden på 100 meter kan ryke når som helst, sier Maurice Greene før Bislett-debuten i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 23 år gamle amerikaneren er proppfull av selvtillit før sitt første møte med Bislett-publikummet.

- Målet mitt i år er å løpe på 9,76 sekunder. Når jeg klarer det, senker jeg målet ytterligere. Uansett vil jeg gi publikum det de er kommet for å se.

- Publikum vil se verdensrekorder?

- Jeg lover ikke verdensrekord, for det tar bort konsentrasjonen før løpet. Men både Ato Boldon (Trinidad) og jeg vil torpedere Bisletts rykte som en langdistansebane. Det er nemlig ikke banen som gjør sprinteren god.

- Det er sprinteren som gjør banen god. Og jeg løper i hvert fall fort hver gang jeg går på banen, sier den regjerende verdensmesteren på 100 meter.

Greene har for øvrig løpt på 9,79 i år, men det var for mye medvind til at det ble godkjent som verdensrekord.

Bestevenner

Maurice Greene er i Oslo sammen med bestekompisen Ato Boldon (Trinidad) (23). Boldon er regjerende verdensmester på 200 meter, og frykter ikke akkurat Geir Moen foran morgendagens dyst på distansen.

- Geir er bra, men jeg skal knuse alle. Jeg bekymrer meg ikke for andre motstandere enn klokka hvis jeg løper som jeg skal, sier Boldon. Han får støtte av John Smith, som er trener for både Boldon og Greene.

- Guttene må først tro at de kan løpe fort. Siden får de finne ut hvordan. Det gjelder å oppheve sine egne grenser, og knuse barrierer. Et godt sprintløp er kunst og vitenskap i skjønn forening, sier Smith. Den suksessfulle sprinttreneren har ingen nedre grense for sprintessene sine.

- Det eneste som er sikkert er at de ikke kan løpe på null - men jeg liker konseptet, slår han leende fast.

Selvtillit

Hverken Ato Boldon eller Maurice Greene trenger innføringskurs i bedre selvtillit. Gutta ligger på toppnivå allerede.

- Jeg løper hvert løp for å vinne - derfor pleier jeg også å vinne dem, sier Boldon.

- Hvis jeg ikke trodde jeg kunne slå Michael Johnsons verdensrekord på 19,32, ville jeg sluttet umiddelbart, fortsetter han. Og Maurice Green er ikke noe dårligere:

- Jeg trenger ikke tenke på konkurrentene, for min eneste motstander er meg. Det er derfor jeg er verdens raskeste mann.

<B>LATTERLIG KRANGEL:</B> Ato Boldon og Maurice Greene er uenige om hvor mange løp Greene har under 10&nbsp;000. Boldon sier ni, Greene holder flirende fast på elleve.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!