Verdensrekordholder ikke god nok for OL-troppen

Maratonløper vraket.

VRAKET: Patrick Makau er verdens beste maratonløper, men får ikke være med Kenya i OL. Foto: EUTERS/Tobias Schwarz
VRAKET: Patrick Makau er verdens beste maratonløper, men får ikke være med Kenya i OL. Foto: EUTERS/Tobias SchwarzVis mer

Patrick Makau, verdensrekordholderen i maraton, kommer ikke til å løpe i London-OL. Har er ikke tatt ut på det kenyanske OL-laget.

Det er heller ikke Emmanuel og Geoffrey Mutai, tidligere vinnere av både Boston- og London maraton. Laget ble noe overraskende tatt ut allerede onsdag, og de kenyanske friidrettslederne som offentliggjorde uttaket, sa det tidligere uttaket kom for å slippe for mange spekulasjoner om hvem som skulle få sjansen i London.

- Makau, som brøt halvveis ut i London maraton sist helg, og de to Mutai-ene kommer kun til å bli vurdert som reserver til OL, dersom noen av dem som allerede er tatt ut blir skadet og må trekke seg før 23. juni, sier friidrettspresidenten i Kenya, Isaiah Kiplagat.

OL-Laget består av Wilson Kipsang, Abel Kirui og overraskelsesmannen Moses Mosop, som klarte tredjeplassen i Rotterdam maraton i april.

På kvinnesiden ble Mary Keitany, Edna Kiplagat og Priscah Jeptoo tatt ut, og det var i alle fall et uttak helt uten overraskelser.

(NTB)