GRÅTKVALT FARVEL: Johan Remen Evensen får ikke mulighet til å øke verdensrekorden i Vikersund.
Foto: Anette Karlsen / Scanpix
GRÅTKVALT FARVEL: Johan Remen Evensen får ikke mulighet til å øke verdensrekorden i Vikersund. Foto: Anette Karlsen / ScanpixVis mer

Verdensrekordholderen ikke med til VM i Vikersund

Anders Fannemel tatt ut i VM-troppen.

GARDERMOEN (Dagbladet): I ettermiddag offentliggjorde landslagstrener Alexander Stöckl hvem som får være med til VM i skiflyging på hjemmebane i Vikersund.

Anders Bardal, Tom Hilde, Rune Velta, Anders Fannemel og Bjørn Einar Romøren ble tatt ut.

Johan Remen Evensen var sikret VM-plass, men ville ikke ta opp plassen til noen som fortjente det mer.

- Jeg føler med Johan, han prøvde så godt han kunne å komme med. Vi gjorde vårt beste for å få han klar, men vi har iallfall fem mann som er bedre her nå, sa Alexander Stöckl på pressekonferansen.

Bjørn Einar Romøren er med som reserve, da det kun er fire hoppere som får hoppe.

20-åring tatt ut
Johan Remen Evensen satte verdensrekord i Vikersundbakken for rundt ett år siden, da landet nordmannen på 246,5 meter. Nå får han ikke mulighet til å øke den rekorden.

På forhånd var det varslet at Anders Fannemel ville få en av de fire hovedplassene. 20-åringens beste notering individuelt så langt er en 7. plass i verdenscupen.

Anders Bardal ble tidlig klar for konkurransen.

- Jeg er veldig fornøyd med laget den siste tiden. Det er mange kandidater som kan vinne i VM. Det blir vanskelig, men vi kan ta medalje, sa Stöckl.

Tom Hilde tilbake for fullt
Tom Hilde er tilbake for fullt etter det stygge fallet i Oberstdorf. Stöckl mener det er et lite mirakel at hopperen kom seg så fort. Nå hopper hovedpersonen selv at han kan gjøre det godt på hjemmebane.

- Jeg håper at jeg greier å ta med den gleden jeg har hatt den siste uka. Jeg har bare hoppet tre konkurranser, og jeg vil bygge videre på det. Håper jeg kan gjøre det bra, sa Hilde.

VM innledes med kvalifisering torsdag, fortsetter med to individuelle omganger fredag og lørdag, og avsluttes med lagkonkurranse søndag formiddag.