- Verdensrekordusselt innkast

Svenskene får gjennomgå etter stortapet mot Nederland.

SAFARI-TABBE: Behrang Safari (t.h.) serverte Nederland 2-0 da han kastet ballen rett til Wesley Sneijder. I pausen ble han byttet ut av Erik Hamrén. Foto: Bas Czerwinski, AP/Scanpix
SAFARI-TABBE: Behrang Safari (t.h.) serverte Nederland 2-0 da han kastet ballen rett til Wesley Sneijder. I pausen ble han byttet ut av Erik Hamrén. Foto: Bas Czerwinski, AP/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Nederland - Sverige 4-1.

Svenskene gikk på en real smell i går. Etter seire mot Ungarn og San Marino i de to første kvalikkampene, var det bråstopp i Amsterdam mot de tapende VM-finalistene fra i sommer.

- Det er ikke bra i det hele tatt, sier kaptein Zlatan Ibrahimovic gang på gang i videointervju med Aftonbladet.

Han kalte også resultatet «en katastrofe».

- Vi lærte dere en lekse, sier PSV-spiller Erik Pieters til Aftonbladet.

- Verdensrekord-usselt Et av de aller pinligste øyeblikkene for Erik Hamréns menn var da FC Basel-backen Behrang Safari forsøkte å nå Andreas Granqvist med et innkast. Men ballen gikk rett til Wesley Sneijder, som spilte fram Ibrahim Afellay. Han fosset fra svenskene og satte inn 2-0.

- Et verdensrekordusselt innkast! utbrøt Radiosportens kommentator Lasse Granqvist ifølge Expressen.

Safari ble byttet ut i pausen, og snek seg forbi intervjusonen etter kampen. Men Hamrén sa klart fra at han ikke var fornøyd med situasjonen.

- Det er slett ikke hva jeg hadde håpet på. Vi kan ikke gi bort et mål til 2-0 når vi har innkast, sier den tidligere RBK-treneren ifølge Aftonbladet.

Men det var ikke bare Safari som fikk høre det. Ifølge visekaptein Anders Svensson kjeftet Hamrén på spillerne i pausen.

- Han sa at vi var tvunget til å heve oss, vise stolthet, drite i resultatet og gå ut og fortsette å tro på det vi driver med, sier Svensson til Expressen.

Savner Lagerbäck? Ifølge avisas fotballkommentator Mats Olsson dukket navnet til gamlesjefen Lars Lagerbäck opp i går kveld. Gamlesjefen som svenskene var luta lei fordi han generelt ble oppfattet som en defensiv og kjedelig fyr:

«Jeg hører allerede hvordan kolleger i presserommet på Amsterdam Arena humrer og sier at "... det her hadde ikke sjkedd med Lagerbäck". Men så lavt skal vi ikke synke.

Lars Lagerbäck hadde tatt på seg støvler, fiskebukser, bukseseler, belte, streng, tau og plaster, en safe med hengelås og møtt Nederland med en bister, kompromissløs defensiv.

PÅ ETTERSKUDD: Rafael van der Vaart med ballen i kamp mot Zlatan Ibrahimovic, Ola Toivonen og Pontus Wernbloom. Foto: Peter Dejong, AP/Scanpix
PÅ ETTERSKUDD: Rafael van der Vaart med ballen i kamp mot Zlatan Ibrahimovic, Ola Toivonen og Pontus Wernbloom. Foto: Peter Dejong, AP/Scanpix Vis mer

Det var det vi ikke ville ha. Eller? Nå har vi noe nytt, noe nytt og kult. Eller?»

For selv om Hamrén ble ansett som en defensiv trener da han var sjef på Lerkendal, blir han regnet som offensiv i forhold til Lagerbäck av svenskene.

- Bra at de ville spille Og Nederlands spillere takket og bukket for gavepakken.

Schalke-spissen Klaas-Jan Huntelaar scoret 1-0 og 3-0. Etterpå takket han svenskene for at de forsøkte å spille ball på bortebane mot Nederland.

— Sverige ville også spille fotball, og det var bra. Vårt kombinasjonsspill var godt og til slutt visste de ikke hvordan de skulle spille, sier han ifølge Aftonbladet.

Keeper Maarten Stekelenburg sier omtrent det samme:

- Sverige forsøkte å spille fotball. Vi fikk bedre plass enn mot Moldova, og nå så man også hva vi kan gjøre, sier han.

- Vi analyserte dem bra. Vi ville ikke ha langballer mot Zlatan og Toivonen. Vi lot dem spille bakfra, og det var bra. De visste ikke hvordan de skulle spille da, sier Nederlands kaptein Mark van Bommel.

KLASSEFORSKJELL: Rafael van der Vaart, Klaas Jan Huntelaar og Dirk Kuyt feirer en av Huntelaars to scoringer. Foto: Bas Czerwinski, AP/Scanpix
KLASSEFORSKJELL: Rafael van der Vaart, Klaas Jan Huntelaar og Dirk Kuyt feirer en av Huntelaars to scoringer. Foto: Bas Czerwinski, AP/Scanpix Vis mer