Verdensstjerna med kjælenavn på Kristoffersen: - Hun har kalt meg det lenge

Etter bragden i Alta Badia.

DEN LILLE HELTEN: Etter at Kristoffersen, som første nordmann noensinne, sikret en pallplass i Alta Badia, var verdensener Lara Gut fra Sveits raskt på pletten med en gratulasjon, og et aldri så lite kjælenavn. Foto: NTB Scanpix
DEN LILLE HELTEN: Etter at Kristoffersen, som første nordmann noensinne, sikret en pallplass i Alta Badia, var verdensener Lara Gut fra Sveits raskt på pletten med en gratulasjon, og et aldri så lite kjælenavn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag formiddag brøt alpinkometen Henrik Kristoffersen nok en barriere da han som første nordmann noensinne klatret opp på pallen etter storslalåm-rennet i Alta Badia.

Dagbladet snakker med Kristoffersen da han er på vei ned på premieutdelingen søndag kveld.

- For meg er dette stort, det er det ingen tvil om. Det er utrolig mange gode alpinister fra Norge som har prøvd seg tidligere, sier han.

«Lille helt» Etter rennet la 21-åringen ut på et bilde på Twitter der han gjorde det klinkende klart at dette var en andreplass som smakte godt selv om det var lite han kunne gjøre med suverene Marcel Hirscher.

Gratulasjonene strømmet inn, og en av dem som hadde bitt seg merke i nordmannens innsats i de italienske fjellsidene er verdensstjerna Lara Gut (24) som leder verdenscupen.

Den sveitsiske fartsspesialisten, som i likhet med Kristoffersen slo igjennom for to år siden, står selv med tre verdenscupseiere denne sesongen, og lanserer et aldri så lite kjælenavn på det norske alpinesset.

- Fantastisk jobba, lille helt, skriver hun.

Han forteller at Gut har kalt ham «lille helt» i et par år allerede.

- He-he, det er så absolutt noe jeg kan leve med, flirer han.

- Men selv om hun er eldre enn meg, er jeg jo faktisk større enn henne. Ikke at det skal så veldig mye til da, legger han til.

Beste sesongstart Andreplassen i Alta Badia er Kristoffersen tredje opptreden på pallen i år. Den 6. desember tok han tredjeplassen i storslalåmen i Beaver Crekk der det var VM i februar, og forrige søndag klatret han helt til topps i slalåmbakken i Val d'Isere. Hans femte verdenscupseier.

Aldri før har han hatt mer enn én pallplassering i verdenscupen før nyttår.

Det har vært mye snakk om fartsgutta, spesielt etter den kruttsterke trippeltriumfen på fredag, men også Kristoffersen ligger an til sin beste sesong så langt.

- Det har vært en veldig god start. Jeg føler ikke jeg står i skyggen av fartsgutta i det hele tatt. Det er klart det blir vanskelig å kjempe mot Aksel, men jeg er bare 20 poeng bak Kjetil og har kjørt færre renn, sier han.

Kristoffersen har tidligere snakket med Dagbladet om det vanvittig høye nivået i de tekniske disiplinene. Han mener fortsatt at det er slik.

- Det er et ekstremt nivå. Spesielt Hirscher er helt vanvittig god, men om man ser på slalåmlista er det sjukt mange gode alpinister, sier han.

Kaster opp før renn NRK skrev tidligere søndag kveld at Kristoffersen kastet opp før start i dag. Til Dagbladet forteller han at han ikke har noen anelse om hvorfor det skjer.

- Jeg har ikke peiling på hvorfor det skjer, men jeg er ikke nervøs. Jeg er faktisk mer nervøs dagen før renn. Det er vel bare sånn at magen og kroppen ikke takler presset.

- Lionel Messi drev jo også med dette. Har det blitt fast rutine?

HISTORISK: Henrik Kristoffersen ble historisk da han søndag ble første nordmann på pallen i Alta Badia. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB Scanpix
HISTORISK: Henrik Kristoffersen ble historisk da han søndag ble første nordmann på pallen i Alta Badia. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB Scanpix Vis mer

- Fast rutine vil jeg ikke kalle det, men det skjer nesten hver gang.

Hjem til jul Etter dagens storslalåm er det parallellslalåm som står på programet i morgen før det er slalåm i Madonna di Campiglio på tirsdag. Likevel rekker 21-åringen en liten julefeiring hjemme på Rælingen.

- Jeg skal en snartur hjem. Det skal bli godt å få litt ro, sier han.

Etter nyttår er det første tekniske rennet slalåm i Zagreb den 5. januar, før det er både slalåm og storslalåm i Adelboden helga etter.

CHAMPAGNE: Forrige helg kunne Kristoffersen feire årets første verdenscupseier med bobler i Val d'Isere. Foto: AFP / PHILIPPE DESMAZES / NTB Scanpix
CHAMPAGNE: Forrige helg kunne Kristoffersen feire årets første verdenscupseier med bobler i Val d'Isere. Foto: AFP / PHILIPPE DESMAZES / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer