Verdensstjerna rekker ikke sjakk-OL. Raser mot arrangørene

- Kan det bli verre?

FLYKLUSS: Hikaru Nakamura, amerikaneren som er rangert som verdens femte beste sjakkspiller, rekker ikke starten på sjakk-OL i Tromsø. Han legger skylda på arrangørene som har valgt å arrangere mesterskapet i en by uten "en skikkelig flyplass". Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
FLYKLUSS: Hikaru Nakamura, amerikaneren som er rangert som verdens femte beste sjakkspiller, rekker ikke starten på sjakk-OL i Tromsø. Han legger skylda på arrangørene som har valgt å arrangere mesterskapet i en by uten "en skikkelig flyplass". Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Sjakk-OL starter i Tromsø i morgen, men allerede før startskuddet har gått dukker det opp problemer.

USAs stjernespiller, Hikaru Nakamura, ser nemlig ikke ut til å rekke morgendagens åpningsmatcher.

Allerede i går meldte Nakamura om problemer med å komme seg til Tromsø da han kom med følgende melding på Twitter.

- Det hadde vært fint om de som organiserer dette hadde holdt arrangementet i en by med mange flyankomster og en stor flyplass i tilfelle det ble forsinkelser eller kanselleringer.

Likevel var det ikke full panikk. Før i dag. Amerikaneren har tydeligvis fortsatt ikke klart å ordne seg et fly som kan ta ham til Tromsø. Dermed vil han gå glipp av mesterskapets to første konkurransedager.

- Kan det bli verre? Nå har jeg tydeligvis fortsatt ikke noe bekreftet sete på den 2. (august) og kan ikke komme meg til Tromsø før kvelden den 3. på det tidligste.

Nakamura har fått sympati på Twitter, og en bruker ønsker ham lykke til med å rekke det. Amerikaneren, som er ranket som nummer fem i verden, gjør det klart at dette er svakt av arrangørene.

- De ansvarlige burde satt opp egne fly for de som deltar, eller satt av plasser til oss på de vanlige ruteflyene. Jeg mistet ett fly, og har gått glipp av både penger og to runder, skriver han.

Børge Robertsen, direktør for sjakk-OL i Tromsø, har ikke svart på Dagbladets henvendelser i dag.