HYLLET JAKOB: Jakob Ingebrigtsen (t.v.) mottok gode ord fra verdensstjerna Asbel Kiprop (nr 3 fra venstre). Her med Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen på pressekonferansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HYLLET JAKOB: Jakob Ingebrigtsen (t.v.) mottok gode ord fra verdensstjerna Asbel Kiprop (nr 3 fra venstre). Her med Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen på pressekonferansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Verdensstjerne hyllet Jakob Ingebrigtsen (15): - Det er vilt

Imponert over ungguttens resultater.

OL- og VM-vinner Asbel Kiprop var ikke i nærheten av å matche tidene til Jakob Ingebrigtsen (15) da han var like gammel. Kenyaneren lovpriser det norske stortalentet.

Med tre VM-gull og ett OL-gull på 1500 meter i premiesamlingen er ikke Kiprop noen hvem som helst i friidrettssammenheng. Denne sesongen har ingen i verden løpt fortere enn 26-åringen på favorittdistansen.

Torsdag stiller han til start på én engelsk mil under Bislett Games. Der får han selskap av både Henrik og Filip Ingebrigtsen. På tirsdagens pressekonferanse deltok også lillebror Jakob Ingebrigtsen, som skal løpe 1500 meter under torsdagens Diamond League-stevne.

Verdensstjernen Kiprop blir imponert når han får høre at den yngste av Ingebrigtsen-brødrene allerede har pyntet på verdensrekorden for 15-åringer flere ganger denne sesongen.

- Det er vilt og ganske utrolig at han løper så fort. Han har en stor fremtid, sa kenyaneren.

Langt bak Jakob Ingebrigtsen senket nylig sin personlige rekord på 1500-meteren til sterke 3.44,97.

- Hva jeg løp på som 15-åring aner jeg ikke, men jeg løp på 4.07 da jeg var 16. Året etter forbedret jeg meg til 3.42, røpet Asbel Kiprop.

Torsdag får Jakob Ingebrigtsen muligheten til å pynte ytterligere på rekorden sin.

- Målet er å komme så langt på 40-tallet som mulig - og eventuelt ta EM-kravet for seniorer, sa 15-åringen.

Det nevnte kravet lyder på 3.40,50.

Usikker på brødreduell - Målet er å ta et jafs på det, sa Ingebrigtsen foran torsdagens Bislett-opplevelse. Den blir av det spesielle slaget.

- Det er stort å få sjansen til å løpe her og veldig gøy. Jeg er selvfølgelig litt nervøs, innrømmet Jakob.

Hvem som blir sterkest av storebrødrene Henrik og Filip i torsdagens milløp er han mer usikker på.

- Jeg tror kanskje Henrik er sterkest, men Filip blir farlig han også. Det er ikke mye som skiller, så jeg tror det blir jevnt, sa han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram