TIL NORGE: Svenske Lukas Nilsson og THW Kiel skal møte Haslum i treningskamp neste uke. Foto: Sandor Ujvari/MTI via AP
TIL NORGE: Svenske Lukas Nilsson og THW Kiel skal møte Haslum i treningskamp neste uke. Foto: Sandor Ujvari/MTI via APVis mer

Haslum møter Kiel i treningskamp

Verdensstjerner kommer til Norge

Haslum møter et av verdens beste håndballag i Nadderud Arena neste uke.

25. august er en dato du bør notere i kalenderen hvis du er interessert i god håndball. Da kommer nemlig det tyske storlaget THW Kiel til Nadderud Arena for å spille treningskamp mot Haslum.

Ifølge Haslums mediesjef Eirik Oskarsen er det solgt cirka 1600 billetter til kampen. En full Nadderud Arena tar 2000 tilskuere.

- Det er som om Real Madrid skulle kommet til Oslo. Interessen for denne kampen har vært veldig stort. Det er ikke hver dag det kommer stjerner av dette kaliberet til Norge, sier Oskarsen til Dagbladet.

Sterk klubb

Kiel er et av verdens beste håndballag. De har vunnet den tyske serien 20 ganger, cupen ti ganger og har også blitt Champions League-mestere ved tre anledninger. Forrige sesong røk de ut i kvartfinalen mot Vardar.

Stjerne og kaptein på laget er kroatiske Domagoj Duvnjak, som var blant de fem nominerte da det internasjonale håndballforbundet (IHF) skulle kåre hvem som hadde vært verdens beste håndballspiller i 2017.

- Kiel er kanskje verdens mest kjente lag, på høyde med PSG. De har verdensstjerner i alle ledd. Jeg tror mange ikke forstår helt hvor stort dette er, sier Oskarsen.

Mamelund ordnet

Avtalen om treningskamp ble ordnet gjennom Haslums assistenttrener Erlend Mamelund. Da Mamelund gikk til Kiel i 2015 sto det i kontrakten at Kiel skulle komme på besøk til Norge.

Nå, tre år etter, blir oppgjøret mellom Mamelunds gamleklubb og klubben han er trener i nå, en realitet. Kiel har for øvrig én nordmann i troppen: høyreback Harald Reinkind fra Bergen.

Kampen vises på TV 2 Sportskanalen lørdag 25. august og begynner klokka 19.