Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johannes Thingnes Bø mener han fortsatt kan bli bedre

Verdenstoer Johannes Thingnes Bø er ikke fornøyd: - Jeg må bli bedre

Johannes Thingnes Bø har gått fra topplassering til topplassering, men er ikke helt fornøyd med utviklingen på standplass. Det skal stryningen gjøre noe med.

SIKTER HØYT: Johannes Thingnes Bø har hatt en strålende sesong, men mener likevel at han kan prestere bedre. Spesielt på standplass ser stryningen forbedringspotensial. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SIKTER HØYT: Johannes Thingnes Bø har hatt en strålende sesong, men mener likevel at han kan prestere bedre. Spesielt på standplass ser stryningen forbedringspotensial. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag går skiskytterherrene normaldistanse i verdenscupen i tyske Ruhpolding, og lillebror Bø har som vanlig skumle hensikter.

En ny topplassering, aller helst en seier, vil være viktig for å holde følge med Martin Fourcade i den sammenlagte verdenscupen. Men ikke minst ønsker Bø å treffe så mange blinker som mulig.

- Skytingen har egentlig vært bra hele sesongen, men nå har det kommet et par renn der noen skudd har gått litt «stang ut». Jeg føler at jeg kan bedre. Og da må jeg bare senke skuldrene og gjøre det som er nødvendig for å treffe, sier 24-åringen til NTB.

I toppen på «dårlige» dager

Han har en imponerende rekke plasseringer fra de fire verdenscuphelgene som er gått til nå. Åpningen i Östersund ga riktig nok «bare» én seier, men i etterkant er det blitt fire seirer, to 2-plasser og én 3.-plass på de sju rennene i Hochfilzen, Annecy og Oberhof.

Torsdag er det nøyaktig en måned til han åpner OL i Pyeongchang med sprint. Bø frykter ikke at han har toppet formen for tidlig selv om turer opp på seierspallen har vært regelen i vinter.

- Det tror jeg bare er positivt. Jeg er veldig glad for sesongen så langt, og jeg er fortsatt på pallen selv om jeg gjør litt dårligere løp enn jeg kanskje er god for. Det er en kjempestyrke å ta med seg inn i perioden som kommer, sier Bø og fortsetter:

- Og så håper jeg å vri litt på det, sånn at jeg ikke blir fornøyd med å være nummer to eller tre med noen bomskudd, men at jeg heller kan treffe mer og stige øverst på pallen. Så det er det jeg prøver å tenke på nå, at jeg må få ned feilmarginen litt og bli bedre totalt, slik jeg var før jul.

OL størst

I Ruhpolding skal Bø også gå stafett og fellesstart. Han er aktuell for å gå alle distansene i OL og får sesongdebuten i stafett kommende fredag.

- Jeg har stått over stafettene i Hochfilzen og Oberhof, så den gleder jeg meg til, sier han.

I verdenscupsammendraget ligger Bø 38 poeng bak Fourcade, franskmannen som har vært på pallen i samtlige renn denne sesongen og som har vunnet totalcupen seks sesonger på rad. Kanskje kan luken tettes i løpet av helgen, men minst like viktig er det som skal skje i Sør-Korea om en måned.

- OL eller verdenscupen? Det er vel litt 50/50. Eller kanskje 60/40 i favør OL, da, sier Bø og ler.

- Det er to forskjellige ting. En seier i verdenscupen totalt betyr at du har vært den beste gjennom over 30 renn. Men statusmessig tror jeg et OL-gull er større, sier en av Norges største gullkandidater til vinterlekene i februar.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!