Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdihjelp for håndballgutta

TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet): Torbjørn Hekneby og Per Torvik fra Norges Idrettsforbund har denne uka møter med herrelandslaget i håndball. Duoen skal hjelpe gutta med å finne grunnverdier å bygge satsingen videre på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er imponert over Gunnar Pettersen som ser nytten av en slik prosess der vi ser på hvilke verdier som er styrende for en prestasjonskultur, sier Torbjørn Hekneby til Dagbladet.

Både han og Per Torvik vil gjerne hjelpe Nils Johan Semb med det samme.

- Jeg er sikker på at vi kunne støttet Nils Johan med en del prosesser, og forslaget ligger på pulten hans til gjennomlesning, sier Hekneby.

Eggen-hjelp

I forkant av prosessen med herrelandslaget skaffet Torvik og Hekneby mye informasjon.

- Vi har snakket med veldig mange spillere, ledere og internasjonale trenere. Deriblant har vi snakket med Sveriges landslagssjef Bengt «Bengan» Johansson. Det har vi gjort for å danne oss et grunnlag av herrelandslaget og hvordan miljøet oppfattes for utenforstående, sier Hekneby.

Også RBK-trener Nils Arne Eggen er blitt kontaktet.

- Jeg vet ikke om Eggen kan tilføre herrelandslaget noe, men Per og jeg har lært mye av ham, sier Hekneby.

Jakter grunnverdier

Torvik og Heknebys mål med herrelandslaget er å finne noen juveler som kulturen kan bygges rundt.

- Vårt mål er å bevisstgjøre spillerne på at atferden på landslaget styres av noen grunnverdier. Vi jobber i øyeblikket med å finne disse verdiene i spillergruppen.

Landslagssjef Gunnar Pettersen er svært positiv til utsendingene fra Norges Idrettsforbund.

- Opplegget er litt likt slik jeg selv tenker. Målet er at vi skal jobbe fram to- tre verdier som skal være grunnleggende for vårt arbeid videre, sier Pettersen.

  • Landslaget spiller tre treningskamper borte mot Island i helga.
Hele Norges coronakart