Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Verdiløst spill i Parken

I likhet med fotballfolk flest, er også Rosenborg-trener Åge Hareide sterkt kritisk til den måten landslaget spilte på mot Danmark i Parken.

- I 90 minutter lempet vi ballen rett fram. Det er verdiløst, sier Åge Hareide til Dagbladet foran kveldens skjebnekamp mot Romania på Ullevaal.

I verste fall kan Danmark ha 13 poeng, Romania 12 og Norge 10 etter kveldens kamper Norge- Romania og Luxembourg- Danmark. For å unngå et slikt scenario, må både landslaget og stilen det krampaktig holder på å bli bedre.

- Bedre enn Danmark

- Romania er et bedre fotballag enn Danmark. Vi er nødt til å vinne, men kan ikke fortsette med det spillet vi viste i Parken. Mot Romania må vi ha mye større variasjon, sier Åge Hareide.

- Fram med backene

For å skape et godt angrepsspill, mener han sidebackene må komme langt mer med i det offensive spillet.

- Mot Romania må vi få fram flere spillere, og skape et offensivt trykk. Ved å få fram backene, får vi bredde i spillet og bedre vinkel på innleggene. Da vil vi også utnytte de sterke hodespillerne våre langt bedre, sier Åge Hareide.

Overgangsspillet er også for slapt, ifølge Rosenborg-treneren.

- Initiativ er fortsatt en viktig del av fotballen. Vi må få folk som tjuvstarter, slik at vi er på vei når ballen erobres. Skal vi vinne i kveld, må vi bli mye skarpere i overgangsspillet, sier Åge Hareide.

- Større nøyaktighet

Presisjonen var også under all kritikk i Parken.

- Vi var unøyaktige, mye fordi vi nesten aldri var nær ballen. For å vinne landskamper, er vi nødt til å være sikre i behandlingen av ballen. Mot Danmark var vi ikke det. Men det er som i tennis: Treffer du bare ballen med racketen hvert tiende minutt, blir du usikker, sier Åge Hareide.

Ikke som Drillo

I motsetning til Drillo, føler han seg ikke kompetent til å synse hvem som skal bekle de forskjellige rollene på landslaget.

- Tore André Flo var god mot Finland, da var ikke John Carew med. Jeg vet for lite om hver enkelts dagsform, og overlater valget fullt og helt til Nils Johan Semb, sier Åge Hareide til Dagbladet.

Men spillestilen vil han ha gjort noe med!

KRITISK: Rosenborg-trener Åge Hareide likte ikke Norges spill i Parken. - Mot Romania må vi få fram flere spillere, og skape et offensivt trykk. Ved å få fram backene, får vi bredde i spillet og bedre vinkel på innleggene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media