STILLER IKKE: Tom Hilde (t.v.) og Anders Bardal stiller ikke i Kuusamo. De prioriterer trening hjemme i Norge. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
STILLER IKKE: Tom Hilde (t.v.) og Anders Bardal stiller ikke i Kuusamo. De prioriterer trening hjemme i Norge. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Verken Bardal, Jacobsen eller Hilde hopper i Kuusamo til helga

Prioriterer trening.

Dagbladet skrev tidligere i uka at Anders Bardal og Tom Hilde trolig står over verdenscuprennet i Kuusamo. Det er nå bekreftet, og i tillegg kom det fram at heller ikke Anders Jacobsen reiser til «De tusen sjøers land».

Seks til Finland De skal i stedet prioritere trening hjemme i Norge. Det samme gjelder Kim René Elverum Sorsell. De skal trene i Vikersund onsdag og torsdag, mens det skal hoppes i Rena eller Lillehammer lørdag og søndag.

Seks nordmenn skal hoppe i Kuusamo. Det er Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Rune Velta, Ole Marius Ingvaldsen, Fredrik Bjerkeengen og Robert Johansson.

Topp 15 - Målsettingen i Finland er at vi får med alle utøverne til selve rennene. Vi håper Ole Marius Ingvaldsen kan fortsette framgangen fra Klingenthal (13.-plass), mens Rune Velta og Anders Fannemel bør kjempe om topp 15-plasseringer, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Torsdag er det kvalifisering, mens rennene arrangeres fredag og lørdag. Langrenns- og kombinertløperne skal også i aksjon under verdenscuphelgen i Kuusamo.

(NTB)