Verken Gamst eller Huseklepp vet hvor de spiller neste sesong

- Det har vært mye kaos, sier Huseklepp.

USIKRE ENGLAND-PROFFER: 
Erik Huseklepp og Morten Gamst Pedersen under treningen på Lillestrøm. Begge er usikre på hvor de spiller neste sesong.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
USIKRE ENGLAND-PROFFER: Erik Huseklepp og Morten Gamst Pedersen under treningen på Lillestrøm. Begge er usikre på hvor de spiller neste sesong. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Kjøp fotballabonnement og se Norge - England direkte på Dagbladet.no lørdag 20.45.

Morten Gamst Pedersen og Erik Huseklepp har lagt en tung sesong bak seg. Ingen av dem vet hvor de spiller neste sesong.

Lørdag er de to englandsproffene klare for kamp mot England på Ullevaal. Det er intet dårlig utstillingsvindu.

- Mest blir det morsomt å møte England, for det har jeg aldri gjort før. De har ny landslagssjef, og de gjør seg klar til et mesterskap, og så kommer de med mange av de samme spillerne jeg har spilt mot til vanlig, sier Gamst.

I åtte sesonger som Blackburn-spiller har han fått vise seg fram i Premier League, men neste sesong spiller Lancashire-klubben på nivå to. En skuffende sesong endte med nedrykk.

- Det er godt å være ferdig, for denne sesongen var tøff. Nå skal jeg slappe av og tenke på andre ting. Jeg har ikke hørt noe fra klubben, og da forholder jeg meg til kontrakten. Jeg har to år igjen, sier Gamst.

Han har tidligere sagt at han er lysten på å nå ti sesonger i Blackburn-trøye og vinne retten til en «testimonial»-kamp. Men det er klart at kamper mot Peterborough og Barnsley ikke frister like mye som storkamper mot engelsk fotballs elite.

- Jeg har jo alltid lyst til å spille blant de beste. Vi får se hva som skjer.

Kaos som hverdag For Huseklepp endte leieoppholdet i Birmingham med at opprykksdrømmen brast. Dermed er han offisielt Portsmouth-spiller. Den klubben rykket ned til nivå tre i engelsk fotball.

- Jeg vet ingenting om hva som skjer, ut over at jeg har kontrakt med Portsmouth i to år til. Vi får se hva som skjer, sier han som et ekko av Gamst.

Profflivet i utlandet ble ikke helt slik Huseklepp forestilte seg det da han reiste ut for halvannet år siden. Både i Bari og Portsmouth har han hatt arbeidsgivere med store problemer, både sportslig og økonomisk.

PÅ FELTET: 
John Arne Riise, Mohammed 'Moa» Abdellaoue og Erik Huseklepp trente på Åråsen i dag. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
PÅ FELTET: John Arne Riise, Mohammed 'Moa» Abdellaoue og Erik Huseklepp trente på Åråsen i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Det har vært mye kaotisk. Sportslig har det gått OK for meg. Jeg har scoret mål både i Italia og England. Selvsagt er det kjedelig med så mye kaos. Jeg skulle ønske det var mer stabilitet, men jeg kan ikke gjøre noe med det, sier Huseklepp.

Han sier at han holder problemene ute av hodet når han spiller fotball.

- Ja, jeg greier det. Jeg konsentrerer meg alltid om fotballen.

Utfordring Huseklepp gleder seg til å møte England lørdag.

- Jeg har møtt Englands U21-landslag, men dette blir noe annet, og jeg gleder meg. Dette er en av de siste oppkjøringskampene deres, og jeg tror de kommer for å prestere. Jeg tror det blir en god kamp, sier han.

Tirsdag var Huseklepp og Gamst to av fem englandsproffer på en norsk landslagstrening med bare 10 spillere fra troppen som skal utfordre England. Det blir ikke flere onsdag, ettersom det er norsk eliteserierunde onsdag og torsdag.

Gamst lar seg ikke skremme av de vanskelige betingelsene i forberedelsene til en vanskelig landskamp.

- Vi får se det som en utfordring og gjøre det best mulige ut av det, sier han.

(NTB)