STREIKET: Stefan Strandberg ønsket ikke å spille mandagens tippeligakamp mot Lillestrøm mandag. Det var av personlige grunner, sier Strandberg. Likevel blir ikke fotballekspert Bengt Eriksen og Kjernen-lederen kloke på situasjonen.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
STREIKET: Stefan Strandberg ønsket ikke å spille mandagens tippeligakamp mot Lillestrøm mandag. Det var av personlige grunner, sier Strandberg. Likevel blir ikke fotballekspert Bengt Eriksen og Kjernen-lederen kloke på situasjonen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Verken Kjernen-lederen eller fotballeksperten får tak på Strandberg-situasjonen

- Det virker surrete.

(Dagbladet): Jernet har gått varmt siden mandag kveld, da det ble klart at Rosenborgs Stefan Strandberg var «i streik» og ikke spilte mandagens Tippeliga-kamp mot Lillestrøm.

Rosenborg hevdet at det var på grunn av at Strandberg ville vekk fra klubben, mens Strandberg benektet dette mandag, og i en pressemelding i dag. Der forklarer Strandberg at han ikke ønsket å spille på grunn av personlige forhold i nær familie. Rosenborg beklaget også hvordan saken hadde kommet ut i går.

Til tross for disse hendelsene det siste døgnet, er det forvirring rundt hva som har skjedd.

- Jeg vet ikke hva jeg skal tenke. Det virker som om mange i Rosenborg opptrådde fordømmende mot Strandberg, men så vet vi heller ikke vi om Strandberg kan ha oppført seg dårlig. Jeg blir ikke klok på det. Hele situasjonen virker for meg å være surrete. For meg er ikke dette noen sak, når det gjelder noe så konkret, sier C Mores tippeligaekspert Bengt Eriksen til Dagbladet.

- Lavt terningkast Strandberg gjorde det altså klart i sin pressemelding at det var av personlige grunner han allerede fredag hadde varslet Rosenborg om at han ikke ønsket å spille mandagens oppgjør. Men han sier også at det er en konflikt med enkeltpersoner i RBKs ledelse.

Leder i Kjernen, Kenneth Kjelsnes, er heller ikke særlig klok på situasjonen slik den er nå.

- Vi har fått høre mye forskjellig, og situasjonen er vanskelig å få tak på. Saken fortelles fra ulike synspunkter. Det er åpenbart at RBK og Strandberg ikke har kommunisert godt nok, sier han til Dagbladet.

Han er heller ikke særlig imponert over måten saken har blitt behandlet på fra RBK-ledelsens side.

- Det var støy rundt Rosenborg før denne situasjonen dukket opp, og at de så takler det på denne måten, får lavt terningkast fra meg. Jeg er ikke kjempeimponert over at treneren og styrelederen går så hardt ut allerede før kampen.

Forvirrende Allerede før kampen mandag sa RBK-trener Per Joar Hansen følgende:

- Det er en merkelig situasjon. To timer før kampen nekter han å spille fordi han mener han har en kontraktsmessig tvist med klubben. Det kom overraskende. Men da har jeg opplevd det også. Det kommer jo som et sjokk. Det var ingen indikasjoner på at noe sånt skulle skje, sier Per Joar Hansen på direkten på TV 2 Zebra.

Etter kampen hevdet styreleder Ivar Koteng at Strandberg streiket fordi han ville bort fra klubben.

- Han hevder at vi ikke har gjort nok for å skaffe ham en ny klubb. Jeg kan ikke skjønne at vi har forpliktet oss til det, han må jo gjøre seg fortjent til å bli solgt gjennom innsats på banen, sier Ivar Koteng.

- Trenger ikke surr - Selv om jeg legger godvilja til, blir jeg ikke klok på dette. Verken RBK eller Strandberg trenger surr akkurat nå, og de må rette ryggen og komme med klarhet i dette. Jeg tror det er flere enn meg som tenker det ligger noe mer her, sier Bengt Eriksen til Dagbladet.

Strandberg ønsker seg bort fra klubben, og det jobbes for en overgang. Strandberg er ikke med i troppen som møter Start torsdag, skriver adressa.no.

SURRETE: Det kaller fotballekspert Bengt Eriksen situasjonen mellom Rosenborg og Stefan Strandberg.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
SURRETE: Det kaller fotballekspert Bengt Eriksen situasjonen mellom Rosenborg og Stefan Strandberg. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer