Verken Zlatan eller Ronaldo fant mål

Ungt Sverige spilte 0-0 mot Portugal.

En etter en forsvant de gamle heltene. En etter en kom det unge, sultne spillere inn. Sveriges fotballandslag gjennomgår et hamskifte. I kveld ble det 0-0 hjemme mot Portugal.

Med målfarlige folk som Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo på banen skulle man tro kanskje tro at VM-kvalifiseringskampen ikke ville ende målløs, men det gjorde den altså.

Kun to ganger kom Ronaldo seg løs de første 45 minuttene. Han ble stort sett godt pakket inn av Mikael Nilsson og Sebastian Larsson.

Og det skulle gå hele 78 spilte minutter før Zlatan fikk sin første avslutning på mål. Den var til gjengjeld både god og farlig.

Sveriges voldsomme skadeproblemer preget oppladningen. Svenskene fryktet det ville gå «åt skogen».

Det gjorde det slett ikke.

Erstatterne klarte seg utmerket. Døren til VM-sluttspillet i Sør-Afrika er fortsatt åpen for de blågule.

Med litt mer hell og dyktighet kunne Sverige fort ha vunnet. Johan Elmander misbrukte for eksempel hele fem sjanser bare i første omgang.

IKKE HAN: Cristiano Ronaldo klarte ikke å score på Råsunda. Foto: Olivier Morin, AFP/Scanpix
IKKE HAN: Cristiano Ronaldo klarte ikke å score på Råsunda. Foto: Olivier Morin, AFP/Scanpix Vis mer

Danmark slo Malta 3-0 på hjemmebane og topper kvalifiseringsgruppe 1 med sju poeng etter tre spilte kamper. Sverige er på annenplass med sine fem poeng. Portugal er poenget bak Sverige.

(NTB)

Verken Zlatan eller Ronaldo fant mål
OG IKKE HAN: Heller ikke svenskenes store stjerne Zlatan Ibrahimovic fikk ballen i mål. Her fighter han med Paulo Ferreira.