Vermaelen skrev under for Arsenal

- Alt ligger til rette for suksess.

ARSENAL-KLAR: Ajax-kaptein Thomas Vermaelen er klar for Arsenal.Foto: SCANPIX/AP Photo/Peter Dejong
ARSENAL-KLAR: Ajax-kaptein Thomas Vermaelen er klar for Arsenal.Foto: SCANPIX/AP Photo/Peter DejongVis mer

||| (Dagbladet.no): Arsenal hadde sitt å stri med på midtstopperplass forrige sesong. Nå forsterker Arsene Wenger forsvarsverkene med Ajax-kaptein Thomas Vermaelen (23).

Ryktene om overgangen har versert en god stund, og i ettermiddag ble den belgiske landslagsspilleren formelt presentert som Arsenal-spiller på klubbens hjemmesider.

- Thomas er en flott signering for Arsenal, og vi er strålende fornøyd med at han skal spille for oss. Han holder et høyt nivå, har god erfaring fra Champions League- og Uefacup-spill og er fast inventar på det belgiske landslaget. Han er først og fremst en venstrebeint midtstopper, men er anvendelig og kan også spille på venstrebacken. Han er god teknisk og har en iboende vinnermentalitet. Jeg har ingen tvil om at han kommer til å forsterke oss, sier Arsene Wenger til arsenal.com.

Vermaelen, som debuterte for Ajax som 18-åring, har høye forhåpninger foran møtet med nye lagkamerater når sesongoppkjøring tar til i juli.

- Jeg er overlykkelig for å ha kommet til Arsenal. Dette er en fantastisk klubb med en manager i verdensklass, spillere av høy kvalitet og et fantastisk stadion. Alt ligger til rette for suksess i årene som kommer, og jeg kommer hit fordi jeg vet at Arsenal kommer til å kjempe om trofeer, sier Vermaelen.

Arsenal vil verken kommentere overgangssum og kontraktslengde utover at Vermaelen har undertegnet en langtidsavtale med London-laget.