Veron frikjent for passanklagene

Lazios superstjerne Juan Sebastian Veron ble i dag frikjent i pass skandalen i Italia. Nå gjør Manchester United seg klare til å by 287 millioner for argentineren.

Juan Sebastian Veron var i likhet med en lang rekke spillere fra søramerikanske land, siktet for å ha skaffet seg italiensk statsborgerskap ved hjelp av falske dokumenter. Men i dag fikk Lazio-spilleren den gledelige beskjed om at han er frikjent for anklagene av det italienske fotballforbundet.

26-åringen må fremdeles møte i rettsak i Italia i oktober, men der risikerer han bare en knekkelig bot og ikke utestengelse.

Dommen i dag er gode nyheter for Manchester United og Alex Ferguson, som har siklet på argentineren i lengre tid. Og nå kan klubben gjøre klart et rekord-bud på svimlende 22 millioner pund, eller 287 millioner kroner, for stjernen.

Utestengelser og millionbøter

Andre spillere var ikke like heldige da det italienske fotballforbundet offentliggjorde dommene i dag.

Inters uruguayanske spiss Alvaro Recoba, trolig den best betalte spilleren i serie A, ble utestengt fra fotballen for ett år. Inters sportsdirektør Gabriele Orali fikk tilsvarende straff, mens klubben må betale om lag 8,2 millioner kroner i bot.

Lazio slapp billigere fra det, selv om boten på 8,2 millioner nok svir. Fire Udinese-spillere ble utestengt for ett år, sammen med klubbdirektør Gino Pozzo. I tillegg må klubben betale en bot på over 12 millioner kroner.

Også seriemester Roma fikk straff, men de to spillerne som ble utestengt forlot hovedstadsklubben tidlig i sesongen. Også Vicenza og Sampdoria fikk spillere utestengt.

FRIKJENT: Juan Sebastian Veron, var en av få spillere i italia som ble frikjent for pass-forfalsking.