Veron gir gass

Juan Sebastian Veron (27) er hjernen i et argentinsk mannskap som bare kjenner ett tempo: Full fart forover. For Veron gjelder det samme stil i fritida også. Hjemme i garasjen har han Ferrari - både en blå, en grå og en sort.

- Jeg elsker biler. Derfor har jeg de ultimate, sier mannen som hjemme i Argentina ikke kalles annet enn «La Brujita». Den lille heksa på norsk.

Til United

Det måtte jo bare bli slik så lenge pappa Ramon Veron gikk under navnet «La Bruja» (heksa) da han storspilte for La Plata-klubben Estudiantes på 60-tallet. Pappa Veron var en ballmagiker med ørnenese. I 1968 spilte han 1- 1 mot United på Old Trafford under VM for klubblag, og det var derfor ikke nei i pappas munn da Juan Sebastian (som i Europa kalles Seba) i fjor sommer tok med seg Ferrariene sine - samt en gul Jeep Cherokee - og flyttet fra Lazio og Roma og til Manchester og United.

Takker Eriksson

Sesongen har ikke vært all verden for Veron.

- Det har vært slik i alle klubbene jeg har spilt. Jeg starter dårlig. Så blir jeg bare bedre og bedre.

Sjølsagt begynte han karrieren i pappas klubb. Han fikk kontrakt allerede fem år gammel, og A-lagsdebuterte i 1994. I 1996 gikk han til Boca Juniors, men etter bare 17 kamper fløy han over Atlanteren til Sampdoria. I 1998 ble han kjøpt til Parma for 153 millioner kroner - av Sven-Göran Eriksson. Som året etter tok ham med til Lazio. Veron roser svensken som nå leder laget Argentina møter i Sapporo 7. juni.

- Sven-Göran Eriksson er en mann jeg skylder mye. Han hjalp meg mye med språket og roet nervene mine da jeg hadde det vanskelig til å begynne med i Italia.

Som Eriksson dro Veron i fjor til England i kjølvannet av pass-skandalen, der han til slutt ble frikjent for å ha skaffet seg falskt italiensk pass. Men tross ulike klubbproblemer, har det på landslaget bare gått en vei for Veron siden VM i 1998. Rundt seg har han Claudio Lopez (Lazio) og Kily Gonzalez (Valencia).

- Veron er lagets hjerne. Han er nesten for viktig, sier Lopez.

Og helt foran Hernan Crespo (Lazio).

- Siden 1986 (Maradona scoret på hands og scoret tidenes VM-mål red. anm.) har kampene mot Argentina alltid vært svært viktige. Alt kan skje i denne kampen, sier Veron.

DIRIGENTEN: Juan Sebastian Veron trikser med ballen på en av Argentinas treninger i Japan i forrige uke. - Veron er lagets hjerne. Han er nesten for viktig, sier Argentinas spiss Claudio Lopez.