Verre enn antatt for den hodeskadde skistjernen: - Det er nedslående resultater

- Vi må forstå alvoret, sier landslagslegen. 

ALVORLIG SKADD: Den svenske skicrosskjøreren Anna Holmlund pådro seg alvorlige skader da hun falt på trening mandag.<br>Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix
ALVORLIG SKADD: Den svenske skicrosskjøreren Anna Holmlund pådro seg alvorlige skader da hun falt på trening mandag.
Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mandag falt den svenske skicross-stjernen Anna Holmlund på trening og slo hodet så kraftig at hun ble hasteinnlagt på sykehus i italienske Bolzano.

Hun gjennomgikk en operasjon og situasjonen ble betegnet som ustabil for den olympiske medaljevinneren fra Sotsji.

Sent i går kveld kom det nedslående nyheter fra sykehuset.

- Anna ligger fortsatt i kunstig koma på intensivavdelingen. Hun har blitt undersøkt av kjevekirurg og en øyelege for ansiktsskadene. I løpet av dagen har det blitt tatt en tredje scan av hjernen, og resultatet er dessverre nedslående. Skader som man ikke har kunnet se på tidligere undersøkelser viser seg nå, og de er dessverre omfattende, sier den svenske landslagslegen, Jakob Swanberg, i en pressemelding fra det svenske skiforbundet.

Vanskelig med prognoser

Swanberg har tett kontakt med sykehuset i Bolzano og er langt fra optimistisk på Holmlunds vegne.

I pressemeldingen skriver skiforbundet at det er vanskelig å gi prognoser på Holmlunds situasjon, men at skader som nå viser seg vanligvis gir betydelige mén.

Framover skal de nå forsiktig gå ned i dosene med sovemedisinen som holder henne i koma, og se hvordan hun reagerer på det.

Alvorlig situasjon

Det er naturlig nok stor usikkerhet rundt Holmlunds situasjon etter gårsdagens utvikling.

- Anna er utrolig sterk og hun har overrasket oss før med sin enestående evne til å komme tilbake fra skader. Vi håper naturligvis at hun gjør det nå også, men samtidig må vi være realistiske og forstå alvoret i den situasjonen som nå råder, sier Swanberg.