- Verre enn «worst case scenario»

Fagermo langt nede etter stortapet for Sogndal.

(Dagbladet): Odd Grenland-Sogndal 0-4 (0-1)

Henrik Furebotn scoret sitt første Tippeliga-mål i dag, og for en scoring det var. Unggutten hamret til fra langt hold, og ballen gikk i en fin bue over Hansen og i mål oppe i høyre hjørne. Perlescoring, og 4-0 til Sogndal.

- Kunne ikke drømme om gule kort, skader og mange mål imot. Dette er verre enn «worst case scenario», sa Odd-trener Fagermo etter kampen.

Tony Brochmann hadde en god dag på jobben for Sogndal i Skien. Han var delaktig i det meste bortelaget skapte i den første omgangen, og scoret to mål i kampen. Like etter pause holdt han på å score etter 10 sekunder, men ballen gikk i stolpen.

Fantastisk - Det er fantastisk. Jeg er stolt av laget. Fire mål er ikke som det pleier å være, dette er starten på noe stort, sa Brochmann etter kampen.

Om det var noen tvil at Sogndal gikk til pause med en fortjent ledelse i den første omgangen, var det ikke noe tvil etter den andre. Hopen doblet ledelsen ti minutter etter hvilen med et frispark som gikk forbi alt og alle og rett i mål.

Det var nok ikke mange som hadde forventet at Odd Grenland, som ble nummer fem i fjor, skulle gå på en slik smell i serieåpningen. De fleste ekspertene tror at Sogndal rykker ned etter sesongen, inkludert Dagbladets sportredaksjon.

Tverrligger fra Johnsen Det hadde blitt scoret hele 63 mål på de siste 14 oppgjørene mellom disse to lagene før kveldens kamp. Det var lite i starten på den første omgangen som tydet på at et snitt på nesten fire mål per kamp skulle fortsette også i kveld.

Hjemmelaget fikk den første store sjansen i kampen da Frode Johnsen fikk gå opp alene på en corner, og stange ballen i tverrliggeren. Like etterpå fikk spissen en ny sjanse med hodet, men ballen snek seg utenfor nærmeste stolpe.

0-3: Brochmann bredsider ballen i målet etter et vakkert angrep.
0-3: Brochmann bredsider ballen i målet etter et vakkert angrep. Vis mer

Sogndal hadde noen småsjanser ved Mame som var livlig på topp, men det var likevel ikke helt fortjent at laget tok ledelsen like før pause. Tony Brochmann utnyttet et passivt Odd-forsvar, og stjal ballen fra spissemaket U. Flo som holdt på å miste den. Alene med Hansen gjorde han ingen feil, og bortelaget gikk til pause med ledelse.

- 0-4 hjemme er ikke Tippeliga-standard en gang. Det er overraskende, og vi har en jobb å gjøre nå, sa Fagermo etter kampen.

Odd Grenland måtte gjøre to bytter før pause da både Semb Berge og Lekven mått ut med skader.