- Verst for familien

Morgan mener siktelsen mot ham inneholder store mangler.

(Dagbladet.no): Tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen er siktet for å ha forfalsket John Obi Mikels underskrift på en kontrakt som bandt nigerianeren til Oslo-klubben.

Etter noen ukers ferie snakker han til lokalavisa Demokraten i dag. Fra før har FFK-direktøren kun gitt intervju til Fredrikstad hjemmesider.

- Jeg har naturligvis lest siktelsen. Etter min oppfatning har den store mangler, forhold som jeg selvsagt vil legge fram dersom det kommer til en rettsak, sier Andersen, som sammen med advokat Cato Schiøtz har gått langt i å legge skylda for kontraktsrotet på en annen Lyn-ansatt.

Fortsatt bedyrer Andersen at han er uskyldig.

- Jeg er uskyldig i det politiet sikter meg for. Det sier jeg med hånden på hjertet. Det akter jeg å bevise - og det vil gi meg kraft til å ta opp kampen dersom det blir nødvendig, sier Andersen, som har vært noen uker på ferie.

Der har det blitt lite avislesing. FFK-direktøren føler at at han vet hva som står fra før.

- Jeg har jo etter hvert lært meg hvordan media skriver og vinkler saker. Verst er nok en slik sak for familien, men jeg skylder alle de som tror på meg og støtter meg å ta opp kampen. Det gir meg krefter til å kjempe for å renvaske meg. Dersom det finnes rettferdighet blir jeg frikjent, sier han.

Den tidligere NISO-lederen har vært i hardt vær før. Tidligere føler 41-åringen at han har blitt stående mye alene. Det er ikke tilfelle nå.

TAR IKKE PERM: Morgan Andersen fortsetter i jobben som FFK-direktør. Foto: Torbjørn Berg, Dagbladet
TAR IKKE PERM: Morgan Andersen fortsetter i jobben som FFK-direktør. Foto: Torbjørn Berg, Dagbladet Vis mer

FFK-direktøren forteller om massiv støtte fra sponsorer, fans og folk på gata. Derfor kommer han ikke til å ta permisjon fra Fredrikstad.

– Jeg akter å stå på for FFK mer enn noen gang i tiden framover. Men i det øyeblikket jeg føler at min tilstedeværelse er til skade for FFK – da vil jeg ta konsekvensen av det, sier Morgan Andersen.

- Verst for familien
LETTET: John Shittu har tidligere uttalt at han er lettet over tiltalen mot Andersen.