Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Verste forsvarsspillet jeg har sett i år

Blackpool helt ute å kjøre på hjemmebane, men rystet likevel Arsenal.

SUVERENT: Eboue scorer et nydelig mål for Arsenal. Blackpool-forsvaret var stort sett på hæla hele kampen. Foto: AP Photo/Tim Hales/Scanpix
SUVERENT: Eboue scorer et nydelig mål for Arsenal. Blackpool-forsvaret var stort sett på hæla hele kampen. Foto: AP Photo/Tim Hales/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Arsenals tittelhåp lever fortsatt etter 3-1-seieren over Blackpool i ettermiddag. London-laget ligger nå sju poeng bak Manchester United med én kamp mindre spilt. I tillegg har utfordrerne United igjen på hjemmebane.

Blackpool åpnet kampen friskt på Bloomfield Road, men kom seg raskt ned på jorda etter at Arsenal begynte å utnytte det som kanskje er tidenes svakeste forsvarsprestasjon sett i Premier League. Hjemmelaget var så hårreisende dårlig i forsvar før pause, at Liverpool-legenden Phil Thompson nesten manglet ord.

- Dette er det dårligste forsvarsspillet jeg har sett i Premier League denne sesongen. Det kunne stått 7-0 til Arsenal, sa Thompson i TV2s Premier League-studio.

Blackpool manglet fullstendig press i midtbaneleddet og sto høyt med forsvaret. Barnelærdommen i fotball heter at man skal falle av når det mangler press på ballfører, men det hadde Blackpool-spillerne glemt i dag.

1-0: Diaby vant ballen på midtbanen, spilte Fabregas som vant Van Persie ute på kanten. Innlegget enkelt trillet i mål av den store midtbanespilleren.

2-0: Innkast til Arsenal høyt i banen. Eboue fikk ballen og spilte vegg med Wilshere. Alene med keeper banket han ballen vakkert opp i motsatt hjørne.

Det kunne altså vært mye, mye mer, hvis Arsenal hadde vært like gode til å avslutte, som Fabregas er til å finne de smarte pasningene.

KEEPERKRISE: Bildet som sier alt om Arsenals keeperkrise. Jens Lehmann gjorde comeback i mål som 41-åring. Tyskeren la egentlig opp i fjor sommer, men kom tilbake i vinter på grunn av krisa. Nå har Arsenal fire skadde keepere. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/SCANPIX
KEEPERKRISE: Bildet som sier alt om Arsenals keeperkrise. Jens Lehmann gjorde comeback i mål som 41-åring. Tyskeren la egentlig opp i fjor sommer, men kom tilbake i vinter på grunn av krisa. Nå har Arsenal fire skadde keepere. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/SCANPIX Vis mer

Til pause virket kampen fullstendig kjørt, men Arsenal har ledet 4-0 til pause tidligere i sesongen - borte mot Newcastle - og rotet det bort til 4-4. Det holdt på å gå galt også i dag. Etter hvilen startet en stor Blackpool-offensiv, og de fikk betalt ved Taylor-Fletcher. Blackpool vant ballen på midtbanen, spilte raskt framover, før ballen tilslutt endte hos nevnte Taylor-Fletcher for åpent mål.

Wilshere fikk forøvrig gult kort i etterkant av målet for en stygg takling midt på banen. Jens Lehmann, som overraskende kom inn i Arsenal-målet rett før kampstart, laget også straffe, men dommeren ga hele tiden Blackpool fordel helt fram til de endelig scoret.

Like etterpå ropte Blackpool på straffe. Taylor-Fletcher så ut til å bli tatt av Koscielny inne i feltet, men dommeren ga ingenting.

I stedet kom Arsenal tilbake og Robin Van Persie fastsatte sluttresultatet da innbytter Walcott kom rundtp å høyrekanten.

Blackpool hadde en spektalulært bra første halvdel på sesongen, men lufta har gått fullstendig ut av de oransje etter nyttår. 15 Premier League-kamper har gitt 11 tap og kun to seire i 2011. Laget ligger nå kun ett poeng over direkte nedrykk.

De fleste nøytrale ønsker nok at laget skal holde seg, siden de sørger for svært artige kamper - som i dag.

PS! Arsenal har fire skadde keepere nå, i dag skadet Almunia seg under oppvarming. Dermed var det klart for comeback av 41 år gamle Jens Lehmann. Arsenal satte i dag også Premier League-rekord, for første gang har et lag brukt fire keepere i en sesong.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media