-  Verste jeg har opplevd

Rune Bratseth har aldri vært med på en verre periode i Rosenborg. Det samme sier kaptein Roar Strand.

TRONDHEIM (Dagbladet): Begge har hatt en nøkkelrolle i RBKs totale dominans de siste 15 åra. Bak alle seriegullene har det jevnlig vært motgang også i Trondheim, men de har aldri følt det så ille som nå.

-  Vi hadde en tung periode i 2002, da vi lå ti poeng bak serielederen midtsommers. Men dette er mye tyngre. Denne nedturen har strukket seg over seks- sju måneder, konstaterer RBKs sportsdirektør Rune Bratseth tungt.

Etter gårsdagens uavgjort mot Molde står Rosenborg med én seier, to uavgjort og to tap på fem hjemmekamper. Laget ligger ti poeng bak serielederen, og vi skriver 23. mai. Om noen hadde spådd dette i forkant av seriestarten, ville Bratseth ledd.

-  Nei, da hadde jeg ikke trodd på dem. Men nå må vi innse at vi ikke er noe topplag.

-  Er det krise i Rosenborg?

-  Ordet krise brukes i så mange forskjellige sammenhenger. Du må gjerne kalle det en liten fotballkrise, ja, sier Bratseth, som likevel avviser at det vil skje forandringer i støtteapparatet den kommende uka.

Rødt kort

-  Har du opplevd verre motgang som RBK-spiller, Roar Strand?

 FOTBALLKRISE:  Mikael Dorsin (t.v.) og Jan Gunnar Solli fortviler. På fem forsøk hittil i årets Tippeliga har Rosenborg bare én hjemmeseier. Og det er tungt for et lag som er vant til å vinne. Foto: Tom E. Østhuus
FOTBALLKRISE: Mikael Dorsin (t.v.) og Jan Gunnar Solli fortviler. På fem forsøk hittil i årets Tippeliga har Rosenborg bare én hjemmeseier. Og det er tungt for et lag som er vant til å vinne. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

-  Nei, svarer han kontant.

På spørsmål om det kan kalles krise, sier han:

-  Bra er det i hvert fall ikke.

Mot Molde på Lerkendal ordnet Strand 1- 0 etter 37 minutter, gjennom et nydelig stykke fotballkunst. Men bare tre minutter seinere fikk unggutten Per Ciljan Skjelbred sitt andre gule kort, og med ti mann på Rosenborg klarte Molde å komme inn i kampen. Når det er sagt: Romsdalingene produserte bare to sjanser i denne perioden.

Det holdt til poengdeling.

-  Jeg har aldri vært med på maken. Det ser ut som det er bestemt at vi ikke skal vinne, sier Strand.

Deppa stortalent

Etter kampen sto utviste Per Ciljan Skjelbred rakrygget og svarte på spørsmål fra en drøss journalister. Under intervjuene kom både lagkamerater og ledere bortom for å gi spilleren et klapp på skuldra.

-  Jeg føler meg litt som en syndebukk, sier midtbanespilleren til Dagbladet.

Først fikk han gult kort for å hoppe altfor seint inn i en duell med Molde-keeper Lars Ivar Moldskred. Det andre kom da han rev ned Kai Røberg etter en Molde-kontring.

-  Er deppa nå, ja. For jeg gledet meg til andreomgangen. Da skulle vi virkelig ta Molde, de virket slitne.

Med ti mann la Per Joar Hansen om systemet. De taktiske grepene holdt på å lykkes, helt til Rob Friend steg til værs og stanget inn 1- 1 18 minutter før slutt.-  Unødvendig. Vi er nok folk til å avverge, sier treneren, som føler laget ble for baktungt utover i kampen.

-  Ingenting gratis

Han er enig med Bratseth og Strand i at motgangen virker skjebnebestemt:

-  Vi får ingenting gratis i den perioden vi er inne i. Nå må vi bare fortsette å peise på med hard jobbing - det er ingen annen utvei. Etter en lang fiskebeinsmotbakke kommer nedoverbakken igjen.

DEPPA: Rune Bratseth.
PRESSET: Per Joar Hansen får ikke noe gratis for tida.