Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Verste laget vi kunne fått

Rosenborg-spillerne kom kjapt ned på jorda etter thriller-kvalifiseringen mot Brugge. - Juventus var det desidert verste laget vi kunne fått, sier Belgia-helt Sigurd Rushfeldt. Han regner med mye fotball-juling denne høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sigurd Rushfeldt vet hva han snakker om. Han hadde den utakknemlige spiss-jobben da Juventus sendte RBK ut av Mesterliga-kvartfinalen i mars i fjor. I to kamper måtte Rushfeldt slåss mot verdens kanskje beste forsvar. Og var sjanseløs.

- Juventus er det verste laget jeg noen gang har spilt mot, sier spiss-helten.
Han har en håndfull gode, europeiske kandidater å sammenlikne med. Men ingen har gitt ham mer juling enn italienerne i hvite og svarte striper.

- De har et bunnsolid forsvar med bortimot komplette spillere, sier storscoreren.

Og tror ikke at spissjobben blir enklere mot årets Juventus-utgave.

- Det blir mange tøffe dueller i høst.

Dyster stemning

Rosenborg-spillerne var på vei hjem fra kvalifiseringskampen mot Brugge da da de fikk vite hva som venter dem av europeiske storheter denne høsten.

- Da Galatasaray og Athletic Bilbao ble lest opp, var de fleste av oss ganske optimistiske. Men da vi trakk Juventus, ble det dyster stemning i spillerbussen, forteller Rushfeldt.

For det var samlet trøndersk enighet om at Juventus er den vanskeligste motstanderen UEFA-president Lennart Johansson kunne gi dem. De to andre lagene blir ikke transportetapper, de heller.
- Vi er ikke særlig godt fornøyd med den gruppa vi havnet i. Den er en mellomting mellom midt-på-treet og altfor tøff, mener Rushfeldt.

Rekke-kamerat Mini Jakobsen sier det rett ut:

- Jeg tror ikke vi går videre til kvartfinalen. Men akkurat det sa jeg i fjor også, og da var vi bare ett mål unna.

Mini var også med mot Juventus - i mars i fjor. Det var en blandet fornøyelse.

- Kampen på Lerkendal gikk bra. Da ble jeg kåret til banens beste. Men i returkampen var jeg helt håpløs, sier Mini.

Dagbladet ga ham ett fattig poeng på spillerbørsen etter 0- 2-tapet i Torino.

- Problemet med Juventus er at de både har glitrende enkeltspillere, og at de er gode som lag. De fleste andre motstandere har bare en av disse kvalitetene, sier Mini Jakobsen.
- Derfor var Juventus den vanskeligste motstanderen vi kunne fått.

Vanskelig borte

Skal Rosenborg komme seg til finalerunden, må de enten vinne gruppe B eller de må sanke nok poeng til å bli en av de to beste gruppe-toerne i Mesterligaen.

Begge deler vil være en ny trøndersk fotball-bombe.

- Juventus er selvsagt klar favoritt til å vinne gruppa. Vi skal være med og kjempe om andreplassen, men da må vi gjøre jobben vår på Lerkendal. Athletic Bilbao og Galatasaray blir vanskelige borte, men er overkommelige på Lerkendal.

Juventus er solide både borte og hjemme, fastslår Rushfeldt.

- Mener du dere er sjanseløse også i Trondheim?

- Nei, vi er ikke sjanseløse. Vi slo jo Real Madrid i fjor. Men jeg mener Juventus er et enda bedre lag - selv om Real Madrid slo dem i Mesterliga-finalen.

<B>DEMPET STEMNING:</B> RBK-spillerne fikk vite hvem de skal møte i Mesterligaen på vei til flyplassen i går. At Juventus havnet i deres gruppe brakte ingen jubel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!