Verste Liverpool-start på sju år

Klart tap for City og Mascherano-bråket skaper kaos.

TOK TIDLIG GREP: Gareth Barry sendte Manchester City i ledelsen etter 13 minutter og derfra og ut hadde hjemmelaget kontroll på det meste. Foto: PAUL ELLIS/AFP
TOK TIDLIG GREP: Gareth Barry sendte Manchester City i ledelsen etter 13 minutter og derfra og ut hadde hjemmelaget kontroll på det meste. Foto: PAUL ELLIS/AFPVis mer

|||(Dagbladet): Manchester City - Liverpool 3-0.

Forrige sesong var svært vond for Liverpool - og vondt blir ofte verre. I en kort periode, i hvert fall.

Uavgjort i førstekampen mot Arsenal er ikke krise, men kveldens tap gjør at dette er deres svakeste seriestart på sju år. I 2003 hadde de også bare ett poeng etter de to første kampene.

Ja - de har møtt to gode lag, men samtidig er Arsenal og City motstandere Liverpool helst må slå for å igjen komme seg opp blant topp fire i England.

Som om ikke det er nok. Det hersker nå full forvirring rundt Javier Mascherano. Mandag kveld ble det kjent at han er blitt enig med Barcelona om personlige betingelser, selv om Liverpool ikke har godtatt katalanernes bud. Mascherano svarte med å gå ut i streik, og han var ikke engang på benken mot City.

- Jeg vet ikke hvor han er, men han er definitivt ikke her, det er sikkert. Han var ikke helt til stede mentalt, så da var det ikke riktig av meg å bruke ham. Forhåpentligvis kan jeg bruke ham i framtida. Det er stor interesse for ham nå, men vi har ikke endret standpunkt. Inntil vi mottar et tilbud som tilsvarer vår verdisetting, vil vi ikke selge. Jeg er sikker på at dette blir løst på en eller annen måte snart, sa Liverpool-manager Roy Hodgson til Sky Sports før kampstart.

Etter kampen følte han seg litt hardt straffet av City, for han mente det godt kunne sett annerledes ut på resultattavla.

- Vi er litt uheldige som blir slått så kraftig. José Reina måtte ikke gripe inn så mange ganger og vi hadde et par gode muligheter, sier han.

Tam Torres Hodgson sendte Fernando Torres på banen fra start for første gang denne sesongen, men spanjolen virket ikke klar. Treg i beina og stort sett langt unna hendelsenes sentrum.

- Vi har tvunget ham tilbake i spill litt raskere enn ønskelig, forklarer Hodgson.

Men Torres var ikke alene, hele Liverpool sleit i førsteomgangen mot City. Gjestene skapte omtrent ingenting og de lyseblå hadde full kontroll.

Nå skapte heller ikke hjemmelaget all verden, men nok til at pauseledelsen var fortjent.

Og det var en Aston Villa-kobling som sørget for City-ledelse etter 13 minutter. James Milner ble spilt gjennom av Adam Johnson, og debutanten slo 45 grader ut til Gareth Barry som sikkert scoret med en bredside.

- Vi scorer tre mål og holder nullen, en veldig bra start på hjemmesesongen, sier Milner til Sky Sports.

Balotelli skadd City-manager Roberto Mancini hadde håpet å sende Mario Balotelli ut foran hjemmefansen for første gang, men italieneren ble ikke kvitt kneskaden han pådro seg i forrige uke.

SVAK: Fernando Torres fikk til lite mot Manchester City. Foto: ANDREW YATES/AFP
SVAK: Fernando Torres fikk til lite mot Manchester City. Foto: ANDREW YATES/AFP Vis mer

Hjemmelaget scoret tidlig også i andreomgangen.

Micah Richards raget høyest på en corner og headet ballen ned foran José Reina - som hadde en vond dag på jobben i serieåpningen. Headingen gikk mellom beina til Liverpool-keeperen, etter at den muligens var en tur innom leggen til Carlos Tevez.

- Det er definitivt mitt mål. Jeg skal ha denne, Carlos fikk jo straffen etterpå, sier Richards til Sky Sports.

Uavhengig av om ballen var borti Tevez eller ikke, forstyrret argentineren Reina så mye at du ikke kan henge ham for baklengsmålet.

Hart-redninger Liverpool fikk en fantastisk mulighet til å redusere like etterpå, men misbrukte da en gigantisk trippelsjanse.

Steven Gerrard klinket ballen i stanga fra drøyt 20 meter. Joe Hart leverte en feberredning på returen til David Ngog og heller ikke Torres klarte å overliste sisteskansen. Alt dette i løpet av snaut ti sekunder.

Nok en gang Hart, altså. Landslagskeeperen leverte en klassekamp også i serieåpningen, mot Tottenham på White Hart Lane.

- Det var en fantastisk dobbeltredning og det kunne fort blitt litt annerledes mot slutten om vi hadde scoret der, sier Hodgson.

I stedet for 2-1 punkterte Tevez kampen 22 minutter før slutt, da han sikkert scoret på straffe til 3-0. Gode Adam Johnson - som sammen med James Milner herjet med LFC-gutta - ble felt av en klønete Martin Skrtel og kvelden ble helsvart for de helrøde.

City-manager Mancini var svært fornøyd med prestasjonene mot Liverpool, men han vil ikke bidra til å prate City opp som en gullkandidat.

- Det viktigste for oss er å forbedre oss fra kamp til kamp. Vi trenger tid, sier han til Sky Sports.

FØRSTE BESØK: Manchester City- eier sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan ga tommelen opp før kampstart. - Nå som han har kommet til Eastlands, venter vi bare på Malcolms (Glazer) første tur til Old Trafford, skriver Daily Telegraphs Mark Ogden på Twitter. Foto: DARREN STAPLES/REUTERS
FØRSTE BESØK: Manchester City- eier sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan ga tommelen opp før kampstart. - Nå som han har kommet til Eastlands, venter vi bare på Malcolms (Glazer) første tur til Old Trafford, skriver Daily Telegraphs Mark Ogden på Twitter. Foto: DARREN STAPLES/REUTERS Vis mer