Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verste premiere på fem år

Norsk skiskytterfiasko - svensk suksess.

TIL Å GRINE PÅ NESA AV: Tora Berger ble beste norske jente på 14. plass i verdenscupåpningen i Östersund. Vi måtte ned til 62. plass på resultatlista for å finne neste norske jente. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
TIL Å GRINE PÅ NESA AV: Tora Berger ble beste norske jente på 14. plass i verdenscupåpningen i Östersund. Vi måtte ned til 62. plass på resultatlista for å finne neste norske jente. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

|||

Helena Jonsson og Anna-Karin Olofsson-Zidek sikret svensk dobbeltseier på kvinnenes verdenscupåpning i skiskyting onsdag, på en svak norsk dag.

Tora Berger ble beste norske på 14.-plass, ingen av de andre tok seg inn blant de 60 beste. Det var dårligste åpningsrenn for de norske kvinnene på fem år. Også i 2004 ble det 14.-plass som best.

Tirsdag ble Helena Jonsson tilkjent det Bragdguldet for årets beste svenske idrettsprestasjon, og hun takket med et nytt toppløp.

Jonsson fikk tiden 43.01,4 etter 15 kilometer langrenn og med ett tilleggsminutt. Hun bommet en gang på annen liggende skyting. Seieren var hennes sjette i verdenscupen. Hun vant også fjorårets verdenscup totalt.

Anna-Karin Olofsson-Zidek hadde to tilleggsminutter og var 26,2 sekunder bak i mål. Daria Domratsjeva fra Hviterussland tok tredjeplassen. Med to tilleggsminutter var hun 1.16,4 bak vinneren i mål

Tora Berger bommet en gang hver på første stående og annen liggende skyting. Farten i sporet var heller ikke helt på topp, og hun var 2.16,7 bak i mål.

Forrige sesong startet Berger med en sjetteplass i Östersund.

Fanny Welle-Strand Horn ble nest best av de norske, men helt nede på 62.-plass. Liv Kjersti Eikeland ble nummer 72, Anne Ingstadbjørg nummer 78 og Gro Marit Kristiansen i sitt verdenscupcomeback nummer 88.

Strand-Horn bommet tre ganger, de tre andre hadde hele fem tilleggsminutter hver.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media