Verste siden Worcester City i 1959

Liverpool-fansen graver seg dypt ned.

YDMYKENDE: Liverpool-sjef Roy Hodgsons peptalk før ekstraomgangene hadde ikke den ønskede virkningen på Anfield. Liverpool ble slått ut på straffer. Foto: AFP/PAUL ELLIS
YDMYKENDE: Liverpool-sjef Roy Hodgsons peptalk før ekstraomgangene hadde ikke den ønskede virkningen på Anfield. Liverpool ble slått ut på straffer. Foto: AFP/PAUL ELLISVis mer

||| (Dagbladet): Liverpool har en stolt historie, med et rekordantall ligatitler.

Noen svarte flekkes finnes, blant annet nederlaget mot et amatørlag i FA-cupen for 51 år siden

Lokalavisa Liverpool Echo skriver i dag at ligacuptapet mot Northampton i går kveld tangerer Liverpools mest dystre øyeblikk noensinne.

- Worcester City i 1959 er jevnt over regnet som det mest rystende resultatet i Liverpools 118-årige historie. Men i går kveld så 22 577 stakkars sjeler Northampton oppnå et resultat som er nødt til å bli rangert på høyde, skriver Echos Liverpool-reporter Dominic King.

Liverpools offisielle hjemmeside skriver om Worcester-tapet i klubbens historieoversikt, og betegner FA-cupflausen som «ydmykende og sjokkerende».

KATASTROFE: Ordet er Milan Jovanovics reaksjon på Northampton-tapet. Foto: AP/Tim Hales
KATASTROFE: Ordet er Milan Jovanovics reaksjon på Northampton-tapet. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

Pål Christian Møller er formann i Liverpools skandinaviske supporterklubb. Han er enig i at Northampton-flausen i går var historisk dårlig.

Uholdbart - Det er sikkert riktig å sammenlikne de to kampene, vi har ikke tapt mot et så dårlig lag på veldig lenge. Vi må ta med at Liverpool spilte med reservene i går. Men dette er ikke holdbart. Det var seks landslagsspillere utpå der, sier Møller til Dagbladet.

- Ser det dystert ut for Liverpool framover?

- Kampen i går er en engangsforeteelse, men laget har ikke overbevist i høst. Mot United var fem nye spillere på banen, og vi har ny manager. Alle må være klare over at det tar tid for Liverpool å komme seg. Vi må ha en ny eier med penger, og manageren må få tid, sier Liverpool-supporternes norske sjef.

Nå ser Møller for seg en mellomsesong, med minst 4. plass som gir Champions League-spill neste høst.

- Jeg har fortsatt tro på det. Vi ligger ikke så dårlig an i forhold til de vi konkurrerer med, sier Møller.

Shankly Trøsten for Liverpool-supporterne for 50 år siden het Bill Shankly. Mannen som ble en trenerlegende startet ett år etter Worcester-tapet snuoperasjonen som gjorde Liverpool til en av Europas aller beste klubber.

PERSONLIG FIASKO: Ryan Babel fikk en sjelden sjanse fra start mot Northampton. På Twitter omtaler nederlenderen tapet som en personlig fiasko. Foto: AFP/PAUL ELLIS
PERSONLIG FIASKO: Ryan Babel fikk en sjelden sjanse fra start mot Northampton. På Twitter omtaler nederlenderen tapet som en personlig fiasko. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Møller tror ikke Hodgson - som beklaget overfor fansen i går kveld - ligger tynt an som Liverpool-sjef etter bare tre og en halv måned i jobben.

- Det ville vært meningsløst nå. Hva som skjer når vi får nye eiere er det ingen som vet, men Liverpool har dårlig råd nok. Det blir helt feil hvis de skulle kvitte seg med manageren etter bare noen uker.

Liverpools neste kamp er mot Sunderland på Anfield lørdag. Så venter Blackpool og Everton, hjemme og borte, i ukene etter.

- Manager og spillere må ta ansvar, og vise framgang på banen de tre-fire neste kampene. Det forventes poengsanking der, sier Møller.