Karen-Marie Ellefsen

- Verste tidspunkt

Da Karen-Marie Ellefsen pensjonerte seg i NRK, herjet coronaviruset. 71-åringen er blitt ukomfortabel med å reise og innrømmer at pensjonistlivet byr på utfordringer.

PENSJONIST: Karen-Marie Ellefsen spilte bowling i går kveld. Foto: Nina Hansen
PENSJONIST: Karen-Marie Ellefsen spilte bowling i går kveld. Foto: Nina Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VEITVET I OSLO (Dagbladet): - Jeg savner jobben min. Jeg innrømmer det, sier legenden fra NRK-sporten, Karen-Marie Ellefsen, til Dagbladet.

- Jeg synes det er veldig rart ikke å jobbe. Men så lenge jeg får være frisk - og ikke pådrar meg corona eller annet svineri - får jeg være glad, påpeker hun.

I fjor høst var det ubønnhørlig slutt i NRK. Ellefsen var den siste av «de store» som ga seg i statskanalen. Hun var blant stjernene som slo seg opp i Sportsrevyen på 70- og 80-tallet.

- Coronaen kom på verste tidspunkt. Jeg har sagt at jeg ikke skal klage. Men jeg kan ikke reise noen steder, til utlandet og varmere strøk.

- Føler du ikke at det løsner litt, nå som de fleste er vaksinert?

- Jo, men det hjelper ikke. Jeg føler meg ikke komfortabel med å dra til utlandet, selv om jeg er fullvaksinert. Det er folk som blir smittet og syke uansett. Det sitter langt inne.

KJENDISTUNGT: Karen-Marie Ellefsen var blant kjendisene som testet bowlingformen i går kveld. Foto: Nina Hansen
KJENDISTUNGT: Karen-Marie Ellefsen var blant kjendisene som testet bowlingformen i går kveld. Foto: Nina Hansen Vis mer

Dagbladet møter Ellefsen på arrangementet «Bowling Celebrity Invitational» på Veitvet i Oslo. Rundt 30 kjendiser og profiler konkurrerte på Lucky Bowl i går kveld, deriblant det tidligere sportsankeret.

I FARTA: Karen-Marie Ellefsen slenger av gårde kula under turneringen «Bowling Celebrity Invitational». Foto: Annika Byrde / NTB
I FARTA: Karen-Marie Ellefsen slenger av gårde kula under turneringen «Bowling Celebrity Invitational». Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

71-åringen har fortsatt et uanstrengt forhold til rampelyset. Og i en ideell verden skulle hun ha jobbet. Men reglene tillater ikke dette for folk over 70 år.

Så hvordan ser dagene ut for pensjonisten som hadde TV-lampene på seg i over 40 år?

- Det blir husarbeid, matlaging og rydding. Jeg strikker litt og ser på dramaserier.

PROFIL: Det er slik vi kjenner Karen-Marie Ellefsen - ringside på de store scenene. Her fra VM i friidrett i 2019. Stedet er Doha i Qatar. Foto: Lise Åserud / NTB
PROFIL: Det er slik vi kjenner Karen-Marie Ellefsen - ringside på de store scenene. Her fra VM i friidrett i 2019. Stedet er Doha i Qatar. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

I sommer hadde hun en rolle som gåtemester i «Fangene på fortet». Programmet vil bli vist på TV3 og Viaplay i høst.

- Det var OK. Det var mye strengere smittevern i Frankrike enn her. Innspillingen var noe helt annet enn det jeg har vært vant med på TV. Men det var gøy. Det var en fin tone og proffe folk. Jeg er glad jeg ikke var med som deltaker når jeg så hva de ble utsatt for. Det var tøffe greier, sier Ellefsen, som ikke vil røpe for mye.

- Jeg ble spurt om å være deltaker i «Fangene på fortet» for mange år siden. Da sa jeg «nei», fordi jeg syntes det virket skummelt.

AVSLØRER: Skuespiller Thomas Hayes avslører at han har fått ny kjæreste. Video: Nina Hansen / Rød Løper. Reporter: Sofie Losen Vis mer

Ironisk nok var bowling fra Veitvet det første Sportsrevyen-innslaget hun lagde i 1977. Mandag kveld var hun tilbake og hadde ikke noe annet mål enn å treffe en og annen kjegle.

Vinneren av kjendiskonkurransen ble Ørnulf Høyer som driver flere motebutikker med samme etternavn. På de neste plassene fulgte standupkomiker Rasmus Wold og fekter Bartosz Piasecki.

Ellefsen er lidenskapelig opptatt av friidrett, og de siste åra har hun vært intervjuer på sletta i hopp.

- Hvordan var det å se sommerens OL i Tokyo på TV, for første gang på over 40 år?

- Jeg har vært på alle sommer-OL siden 1980, så det var litt kjipt. Det var også spesielt fordi mesterskapet skulle vært arrangert i 2020, men ble utsatt i et år. Da hadde jeg vært der, påpeker hun.

- Men jeg fikk med meg alle de norske høydepunktene.

GODT HUMØR: Alex Rosén og Olaug Bollestad slår av en prat på Veitvet i Oslo. Foto: Nina Hansen
GODT HUMØR: Alex Rosén og Olaug Bollestad slår av en prat på Veitvet i Oslo. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Hva tenker du om at NRK mister vintersporten til NENT Group fra denne sesongen?

- Det er leit. Men sånn er livet. Det er pengene som rår. Det er grenser for hvor mye NRK og TV 2 kan bruke på sport. Det skal lages andre programmer også, sier hun.

- Men jeg synes NRK har klart seg bedre enn statlige kringkastere i andre land. De har fortsatt friidrett. Og de har delt fotball-VM med TV 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer