Vertonghen endelig Tottenham-klar

Klubben bekrefter.

TOTTENHAM-KLAR: Tottenham bekreftet søndag at klubben er kommet til enighet med Ajax om et kjøp av nederlendernes kaptein Jan Vertonghen. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON
TOTTENHAM-KLAR: Tottenham bekreftet søndag at klubben er kommet til enighet med Ajax om et kjøp av nederlendernes kaptein Jan Vertonghen. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTONVis mer

Tottenham bekreftet søndag at klubben er kommet til enighet med Ajax om et kjøp av nederlendernes kaptein Jan Vertonghen.

London-laget har lenge jaktet på Ajax-forsvareren. Vertonghen skal gjennomgå legesjekk i Tottenham i løpet av uken. Han blir Spurs' andre kjøp etter at André Villas-Boas ble manager. Nylig ble Gylfi Sigurdsson hentet inn fra Hoffenheim.

- Vi er fornøyd med å kunne meddele at vi er blitt enig med Ajax om en overgang for Jan Vertonghen. Alt avhenger av legesjekken, het det i en melding fra Tottenham.

Vertonghen har imponert i Ajax. Den belgiske landslagsspilleren ble kåret til årets spiller i nederlandsk fotball. Han scoret ti mål på 37 kamper. Totalt ble det 220 kamper for Amsterdam-laget.

Tottenham gjør endringer i forsvaret foran 2012/13-sesongen. Tidligere kaptein Ledley King og Ryan Nelsen forlater White Hart Lane.

(NTB)