AVGJØRELSEN: Tottenhams Jan Vertonghen (t.h.) sender kampens eneste mål et kvarter før full tid. Foto: ALASTAIR GRANT, AP / NTB SCANPIX
AVGJØRELSEN: Tottenhams Jan Vertonghen (t.h.) sender kampens eneste mål et kvarter før full tid. Foto: ALASTAIR GRANT, AP / NTB SCANPIXVis mer

Vertonghen-mål reddet Tottenham

Etter 75 minutters stanging mot Swansea-muren.


(Dagbladet): Tottenham - Swansea 1-0.

Swansea klarte å lage dramatikk ved å sette massivt press på Tottenham på overtid, men hjemmelaget holdt unna til det var spilt over åtte tilleggsminutter på White Hart Lane.

Jan Vertonghen banket inn kampens eneste mål etter en dødball.

Tottenham hadde de største av de relativt få sjansene i første omgang. Den første kom etter et snaut kvarter da Swansea-spiss Michu rotet vekk ballen på egen halvdel, men jobbet selv tilbake i eget felt og blokkerte skuddet til Jermain Defoe.

Drøyt fem minutter før pause leverte Kyle Walker et av årets hardeste spark på ballen, men Swansea-keeper Gerhard Tremmel var så heldig å stå riktig plassert i målet, og reddet med skulderen.

Lang lobb Like før pause forsøkte Michu seg på en frekkis fra over 40 meters hold. Han så at Hugo Lloris sto langt ute, og lobben var bare så vidt for høy til å gå i mål.

Swansea yppet seg tidlig etter pause og fikk en stor sjanse, men headingen fra Nathan Dyer gikk like utenfor mål.

Tottenham overtok initiativet igjen, men stanget mot Swansea-veggen til det gjensto et kvarter.

Kyle Walker slo et frispark inn i feltet, der Jan Vertonghen sto i offside. Imidlertid stusset en Swansea-spiller ballen bakover i feltet, og dommerne mente trolig at Vertonghen da fikk ballen fra en motspiller og scoringen ble godkjent.

Åtte minutter overtid Tre minutter før slutt burde Defoe økt til 2-0 da han ble spilt fra av Gylfi Sigurdsson, men Tremmel kom ut og blokkerte avslutningen.

Det ble lagt til fem minutter, og da de nesten var over, gikk Michu helhjertet inn i en duell med en utrusende Hugo Lloris. Franskmannen bokset ballen, men albuen hans traff hodet til Michu, og det så dramatisk ut da spanjolen ble liggende flat på ryggen ved 16-meteren.

Men han kom seg på beina igjen, kampen ble fullført og Tottenham holdt unna.