Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vertsnasjon Marokko fratatt Afrika-cup og kastet ut av turneringen

Søkte om utsettelse på grunn av Ebola-frykt.

HIVES UT: Marokkos forsvarsspiller Adil Karroucay (t.h.) og hans lagkamerater får ikke muligheten til å spille i Afrikamesterskapet 2015. Marokko hives ut av mesterskapet etter å ha nektet å trekke sin søknad om å utsette mesterskapet. FOTO: AFP/FETHI BELAID
HIVES UT: Marokkos forsvarsspiller Adil Karroucay (t.h.) og hans lagkamerater får ikke muligheten til å spille i Afrikamesterskapet 2015. Marokko hives ut av mesterskapet etter å ha nektet å trekke sin søknad om å utsette mesterskapet. FOTO: AFP/FETHI BELAID Vis mer

(Dagbladet): Afrikamesterskapet i fotball skal finne sted mellom 17. januar og 8. februar i år, til tross for at Marokko søkte om å få mesterskapet utsatt på grunn av frykt for ebola.

Det afrikanske fotballforbundet CAF, skriver i dag en offisiell melding på sine hjemmesider, der de forteller at de har kastet Marokko ut av mesterskapet, og fratatt dem statusen som vertsnasjon.

- Den 3. november ble det enstemming vedtatt at mesterskapet fortsatt skulle holdes på de gitte datoene. Derfor har komiteen bekreftet at Orange Africa Cup of Nations 2015 ikke vil finne sted i Marokko.

Kastes ut Ifølge komiteen har Marokko, ved å søke utsettelse og nekte å holde mesterskapet mellom januar og februar, trukket seg fra å være vertsnasjon.

Som følge av det, skriver CAF i sin offisielle uttalelse at Marokko dermed også er diskvalifisert fra mesterskapet.

- Som følge av dette, siden det marokkanske fotballforbundet har nektet å arrangere mesterskapet på de gitte datoene, har komiteen bestemt at det marokkanske landslaget automatisk er diskvalifisert, og vil ikke ta del i den 30. utgaven av afrikamesterskapet i 2015.

Søkte om utsettelse Det var allerede for en måned siden at Marokkos regjering søkte om å få utsatt afrikamesterskapet.

Allerede da sa CAF at de sannsynligvis ikke ville akseptere den forespørselen, men at lederen for CAF, Issa Hayatou, ville sette seg ned med Marokkos myndigheter for å diskutere situasjonen.

Marokko ligger i Nordvest-Afrika, ikke veldig langt unna der ebola-epidemien har herjet som verst, men har så langt ungått at epidemien har spredd seg dit.

Det var derfor i frykt for smittespredning at Marokko søkte om utsettelsen.

Flere interesserte Nå leter CAF etter alternative vertsnasjoner, og det finnes ifølge dem selv flere ulike alternativer.

- Komiteen undersøker nå søknader fra andre lands fotballforbunder, som bekrefter at de er interessert i å arrangere turneringen på den datoen som vi har blitt enige om. Komiteen vil annonsere valget av vertsnasjon innen kort tid, og bekrefte tid og datoer for trekningen av mesterskapet på samme tid, skriver CAF.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling