Vertsnasjon Marokko fratatt Afrika-cup og kastet ut av turneringen

Søkte om utsettelse på grunn av Ebola-frykt.

HIVES UT: Marokkos forsvarsspiller Adil Karroucay (t.h.) og hans lagkamerater får ikke muligheten til å spille i Afrikamesterskapet 2015. Marokko hives ut av mesterskapet etter å ha nektet å trekke sin søknad om å utsette mesterskapet. FOTO: AFP/FETHI BELAID
HIVES UT: Marokkos forsvarsspiller Adil Karroucay (t.h.) og hans lagkamerater får ikke muligheten til å spille i Afrikamesterskapet 2015. Marokko hives ut av mesterskapet etter å ha nektet å trekke sin søknad om å utsette mesterskapet. FOTO: AFP/FETHI BELAID Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Afrikamesterskapet i fotball skal finne sted mellom 17. januar og 8. februar i år, til tross for at Marokko søkte om å få mesterskapet utsatt på grunn av frykt for ebola.

Det afrikanske fotballforbundet CAF, skriver i dag en offisiell melding på sine hjemmesider, der de forteller at de har kastet Marokko ut av mesterskapet, og fratatt dem statusen som vertsnasjon.

- Den 3. november ble det enstemming vedtatt at mesterskapet fortsatt skulle holdes på de gitte datoene. Derfor har komiteen bekreftet at Orange Africa Cup of Nations 2015 ikke vil finne sted i Marokko.

Kastes ut Ifølge komiteen har Marokko, ved å søke utsettelse og nekte å holde mesterskapet mellom januar og februar, trukket seg fra å være vertsnasjon.

Som følge av det, skriver CAF i sin offisielle uttalelse at Marokko dermed også er diskvalifisert fra mesterskapet.

- Som følge av dette, siden det marokkanske fotballforbundet har nektet å arrangere mesterskapet på de gitte datoene, har komiteen bestemt at det marokkanske landslaget automatisk er diskvalifisert, og vil ikke ta del i den 30. utgaven av afrikamesterskapet i 2015.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer