BRYR SEG IKKE OM Å BLI KALT FEMI: I sin tid ble Ståle Solbakken ertet for "håndveska", på grunn av sitt litt spesielle løpesett. John Carew har ordentlig veske, men bryr seg ikke om at enkelte mener den er for feminin til å passere. 

Foto:Erik Berglund
BRYR SEG IKKE OM Å BLI KALT FEMI: I sin tid ble Ståle Solbakken ertet for "håndveska", på grunn av sitt litt spesielle løpesett. John Carew har ordentlig veske, men bryr seg ikke om at enkelte mener den er for feminin til å passere. Foto:Erik BerglundVis mer

Veske-vitsene preller av Carew

Får tyn av moteeksperter.

(Dagbladet): John Carew fikk litt ros, men mest ris av moteekspertene da han spankulerte rundt med en hvit Louis Vuitton-veske under forrige landslagssamling.

- Carew skal ha ros for viljen til å skille seg ut i mengden. Han bryr seg ikke om norske normer. Normalt er jeg fan av menn som bruker tilbehør. Men denne gangen blir inntrykket «too much». Det hele blir minst et par hakk for feminint til å passere, mente sjefsredaktør Marianne Jemtegård i motemagasinet Vixen.

Carew-veska har fått mye oppmerksomhet på nettet og på diverse moteblogger, og ikke overraskende har særlig menn ytret seg negativt om veskebruken.

Landslagsspissen selv har et meget avslappet forhold til hva andre folk måtte mene.

- Det har vært en del skriverier om denne veska di...

- Ja?

- Enkelte har ment at den er altfor femi?

- Ja, men det må de få lov til å mene! Så lenge du veit at du er mann er det greit, er det ikke? sier Carew til Dagbladet og ler godt.

Morten Gamst Pedersen er utvilsomt blant de mest motebevisste på landslaget, men han har ingen sterke meninger om veska til Carew.

- Tenker du på den hvite Louis Vuitton-bagen?

- Ja, den lille.

- Pengeboka? He-he. Jeg har egentlig ingen formening om det, folk får bruke hva de vil. Men man vil jo som regel komme litt i media, og fronte et eller annet merke som man bruker selv, sier Gamst.

Overfor VG har Carew røpet at han vurderer å samarbeide med merket Monsura Boutique om en egen veskekolleksjon.

- Ja, vi har snakket om det. Hvis dette blir en realitet er jeg interessert i å lage store maskuline «man bags». Men vi får se. Hvis jeg skal sette navnet mitt på noe, skal det være noe jeg er veldig fornøyd med og stolt av. Det skal være hundre prosent bra. Vi får ta de mulighetene som kommer, så får vi se hva det blir til, sa Carew.

Enten veskebruken er feminin eller ikke, Carew har like fullt draget på damene, og i det siste har det vært mange rykter om en romanse med den amerikanske popstjernen Kelis.

Men West Ham-spissen avviser den type spørsmål vennlig, men kontant.

- Det er ikke noen vits å spørre om damer, sier Carew, før han får øye på en kvinnelig journalist som åpenbart faller i smak.

- Jeg har en vakker dame foran meg nå. Kunne ikke dere bare sett ut som henne, så hadde alt vært mye enklere, sier Carew og ler godt.