Vestvik stoppet i VM

Houston (NTB): Tønsberg-bokseren Geir Vestvik fikk bare bokse en kamp i VM. Mandag bokset han to hele to runder i 71 kilosklassen, før dommeren stoppet kampen Meli Janez fra Venezuela 23 sekunder ut i 3. runde.

Da hadde nordmannen måtte ta sin tredje telling etter flere treffere fra den hardtslående motstanderen.

- Han var virkelig en hardslående herremann, og samtidig hadde han stor rekkevidde. Vi hadde trodd at Vestvik skulle hatt muligheter for han har fått forberedt seg godt. Men Janez viste seg å være en langt bedre bokser. Han kan faktisk gå bort å ta medalje, sa lagleder Robert Walstad til NTB.

Vestvik åpnet forsiktig i 1. runde, og gjorde det han hadde fått beskjed. Å holde avstanden til motstanderen, men det gjorde at han selv aldri heller kom skikkelig til med sine slag. Runden ble klart vunnet av Janez med 5-1.

I 2. runde måtte Vestvik tåle to tellinger. Han klarte seg noe bedre, men venzuelaneren tok hjem runden med 3-0.

3. runde varte bare i 23 sekunder før dommeren mente at Vestvik hadde fått nok. En knallhard direkte treffer fra Janez sørget for at det andre og siste nordmannen forsvant ut av årets bokse VM.

Amerikanerne vist at kan bli den dominerende nasjonen. Ikke bare fordi har fordelen av hjemmebane, men fordi de stiller med mange gode boksere. Cuba har så langt i mesterskapet vist at de ikke er er så dominerende.