- Vet dere hva Messi drev med på denne tiden i fjor?

Sånn svarte irritert Ronaldo på ropene.

KJØLER SEG NED: Cristiano Ronaldo sløste med sjansene mot Danmark, og fikk høre det av danske fans. Messi, Messi, ropte de. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
KJØLER SEG NED: Cristiano Ronaldo sløste med sjansene mot Danmark, og fikk høre det av danske fans. Messi, Messi, ropte de. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

(Dagbladet): Danmark - Portugal 2-3.

Brasils tidligere landslagssjef Luiz Felipe Scolari oppsummerte det en gang på denne måten:

- Det eneste negative i Cristiano Ronaldos liv er Lionel Messi.

Vel, portugiseren trodde nok i det minste han skulle slippe snakk om sin erkerival under EM i Polen og Ukraina, men i går dukket argentinerens navn opp igjen, etter en kamp der Ronaldo sløste og sløste med sjansene.

Det var selvfølgelig noe danske supportere frydet seg over. Og fra de rødhvite på tribunen kom det taktfaste rop hver gang: «Messi, Messi, Messi»!

Irritert
Da han møtte pressen etter kampslutt ble Ronaldo spurt om nettopp dette. Og da var det en langt mer treffsikker Real Madrid-stjerne som svarte:

- Vet du hva han gjorde på denne tiden i fjor? Han var på vei ut av Copa America i kvartfinalen.

Presset på Ronaldo er voldsomt i hjemlandet, der millioner forventer at han skal gjenskape de fantastiske prestasjonene fra klubblaget hver gang han tar på seg Portugal-drakta.

SLO TILBAKE: Ronaldo var mer treffsikker i «mixed zone» etter kampen. Foto: Tore Ulrik Bratland.
SLO TILBAKE: Ronaldo var mer treffsikker i «mixed zone» etter kampen. Foto: Tore Ulrik Bratland. Vis mer

Sånn har det ikke alltid gått.

Landslagstrener Paulo Bento nekter å erkjenne at Ronaldo, som Leo Messi faktisk også har blitt anklaget for, legger igjen sine beste triks i klubbgarderoben.

- Jeg liker ikke å snakke om enkeltspillere. Jeg ser alltid på lagets prestasjon, sier han, ifølge AFP.

Ingen er misfornøyde
- Vi har spilt to gode kamper mot to gode lag, og er på rett vei. Vi vil fortsette å gjøre mål uansett om det er Cristiano eller noen andre, sier Bento.

- Bukker han under for presset?

- Det er ikke mitt inntrykk. Han er under samme press som de andre spillerne, han ønsker å bidra til seier. Fra vårt synspunkt har han spilt to gode kamper, og jeg er sikker på at det ikke er en eneste spiller i laget som er misfornøyde med ham, sier Portugal-sjefen.