Vet du hvem dette er? Det gjør ikke venstrebacken som kanskje skal stoppe dem heller

Italienske stjerner.

- HAN HAR JEG SETT FØR: Haitam Aleesami kunne ikke navngi verken Antonio Candreva, Manolo Gabbiadini eller Luca Antonelli, men kjente igjen sistnevnte. På tirsdag kan han møte en (eller flere) av dem i Roma. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- HAN HAR JEG SETT FØR: Haitam Aleesami kunne ikke navngi verken Antonio Candreva, Manolo Gabbiadini eller Luca Antonelli, men kjente igjen sistnevnte. På tirsdag kan han møte en (eller flere) av dem i Roma. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Haitam Aleesami (24) var kanskje den største overraskelsen da landslagssjef Per-Mathias Høgmo tok ut troppen til kampene mot Bulgaria og Kroatia tidligere i høst.

Venstrebacken, som spiller for IFK Göteborg, fikk aldri i sin debut under forrige landslagssamling, men denne gangen stiller han med bedre kort fordi Tom Høgli har pådratt seg brudd i ryggen.

Det meste tyder nemlig på at Oslo-gutten Aleesami eller Moldes Martin Linnes kommer til å starte på venstrebacken i Høglis skadefravær.

- Absolutt klar Aleesami ønsker ikke å spekulere i om det er han selv eller Linnes som får sjansen, men er klar til å gripe muligheten dersom den byr seg.

- Jeg er absolutt klar. Man sier ikke nei til til et så stolt øyeblikk.

ITALIENSK STJERNE: Antonio Candreva. Foto: EPA / MARIUS BECKER / NTB Scanpix
ITALIENSK STJERNE: Antonio Candreva. Foto: EPA / MARIUS BECKER / NTB Scanpix Vis mer

- Du må nesten spørre Per-Mathias om det er meg eller Martin som får sjansen. Det eneste fokuset jeg har på trening er å gjøre det så bra som mulig og bygge relasjoner med gutta, sier backen til Dagbladet.

På gårsdagens pressekonferanse ønsket ikke Per-Mathias Høgmo å antyde om det blir Aleesami eller Linnes som får sjansen.

- Linnes har spilt venstreback for oss tidligere: Hjemme mot Bulgaria og borte mot England. Haitam har vært veldig god for Göteborg. De spiller ganske likt som oss. I ham har vi en back som kjenner rollen sin ganske godt. Han er venstrefota og gjør mange assist. Han har også et godt skuddbein, sa Høgmo.

Offensiv back Aleesami startet karrieren i Skeid, før han gikk til Fredrikstad og deretter til IFK Göteborg. Han er et relativt ubeskrevet blad for de fleste, men er ikke i tvil om hva han vil bidra med.

- I meg får laget en veldig offensiv back. Jeg kommer forover hver gang muligheten byr seg. Jeg er rå defensivt og kommer til å gi 100 prosent. Jeg er nøye med alt og overlater ingenting til tilfeldigheten, sier han.

ITALIENSK STJERNE: Manolo Gabbiadini. Foto: AFP / MARCO BERTORELLO / NTB Scanpix
ITALIENSK STJERNE: Manolo Gabbiadini. Foto: AFP / MARCO BERTORELLO / NTB Scanpix Vis mer

Høgmo understreket i går at landslaget tar en kamp av gangen, og at det er lørdagens kamp mot Malta spillerne bruker energien på nå. Italia-kampen på tirsdag begynner de ikke å tenke på før etter oppgjøret mot Malta.

Dagbladet har likevel sett litt på det italienske laget. Basert på de siste kampene i EM-kvaliken tyder det meste på at det er Lazios Antonio Candreva, Napolis Manolo Gabbiadini eller Milans Luca Antonelli som vil starte på høyresiden mot Norge - og dermed vil møte Aleesami eller Linnes.

Gjenkjenner Antonelli Candreva har vært førstevalget på høyresiden for Italia de siste kampene, men Gabbiadini startet som ving i 4-3-3 mot Malta, mens Antonelli startet som vingback borte mot Bulgaria.

Da Dagbladet viser bilder av de tre spillerne til Aleesami, må han imidlertid innrømme at han ikke kan navngi noen av dem.

- Jeg har ingen aning, sier venstrebacken

ITALIENSK STJERNE: Luca Antonelli. Foto: David Klein / Sportimage / Cal Sport Media / NTB Scanpix
ITALIENSK STJERNE: Luca Antonelli. Foto: David Klein / Sportimage / Cal Sport Media / NTB Scanpix Vis mer

- Han har jeg sett før, men jeg kan ikke navnet hans, sier han og peker på Antonelli.

Til Aleesamis forsvar må det understrekes at det norske laget ikke har studert Italia ennå.

- Dette er ting jeg finner ut av når vi går gjennom analysen før Italia-kampen. Da får vi vite mer om de italienske spillerne. Jeg hadde visst dette hvis du hadde spurt meg på mandag, sier IFK-spilleren.

• Norge møter Malta på Ullevaal lørdag klokka 18.00. Kampen sendes på Max.