Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vet du hvilke klubber de finske landslagsgutta spiller for til vanlig?

Test deg selv!

KJENT FJES? Paulus Arajuuri (t.v.) starter for Finland mot Norge på Ullevaal i kveld. Vet du hvilken klubb han spiller for til vanlig? Foto: EPA / MACIEJ KULCZYNSKI / NTB Scanpix
KJENT FJES? Paulus Arajuuri (t.v.) starter for Finland mot Norge på Ullevaal i kveld. Vet du hvilken klubb han spiller for til vanlig? Foto: EPA / MACIEJ KULCZYNSKI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmos Norge tar imot Hans Backes Finland på Ullevaal stadion i kveld. Før oppgjøret var det bare solgt 7300 billetter.

I utgangspunktet er det et oppgjør Norge skal vinne, men etter 0-0 mot Estland torsdag, kommer det ikke som noen kjempeoverraskelse om Norge ikke klarer å slå våre finske naboer.

Spørsmålet er hvor sterkt det finske laget faktisk er. De blåhvite tapte hele 5-0 borte mot Polen før helga, og laget ligger i skrivende stund på en 46. plass på FIFA-rankingen.

For ordens skyld: Finnene er foran Norge. Martin Ødegaard og Co er på 51. plass.

Stjernefritt Stjerner som Jari Litmanen og Sami Hyypiä har lagt opp for lengst, og Finland kommer med - for mange - en ganske ukjent ellever til Ullevaal i kveld.

Hans Backe har gitt disse elleve sjansen fra start:

Niki Mäenpää; Ville Jalasto, Joona Toivio, Paulus Arajuuri, Valtteri Moren, Kari Arkivuo, Roman Eremenko, Tim Sparv, Perparim Hetemaj, Teemu Pukki, Robin Lod.

Ukjente spillere Det må innrømmes at vi her i Dagbladets sportsredaksjon ikke akkurat har full kontroll på hvor disse elleve spiller til vanlig. Før internett hjalp oss, gjettet vi rett klubb på fem-seks av de finske spillerne - avhengig av hvem av oss du spør.

Er du bedre enn oss på finske landslagsspillere?

Ta klubblagquizen her på siden og test deg selv!

• Følg oppgjøret mellom Norge og Finland minutt for minutt her!

GOD PÅ FINLAND? Martin Ødegaard starter for Norge i kveld, og vet forhåpentligvis mer om det finske laget enn de fleste av oss andre. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
GOD PÅ FINLAND? Martin Ødegaard starter for Norge i kveld, og vet forhåpentligvis mer om det finske laget enn de fleste av oss andre. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart