- Vet hva som gikk feil forrige løp

(Dagbladet.no): Steinar Hammersborg har hatt sving på stallhestene i sommer og høst. En av de nye lekre unghestene fra Nannestad-trenerens stall, er høyættede Be Dominant Deive.

De tre første startene for Hammersborg resultere i en anneplass etterfulgt av to lette seire. Men i den fjerde starten på Jarlsberg for to og en halv uke siden galopperte Be Dominant Deive som slått i siste sving.

Favoritten i V65-2 på Bjerke onsdag kommer dermed til start som et stort spørsmålstegn for spillerne.

Steinar Hammersborg (49 år - 516 seire totalt - 13 seire i år) synes ikke spillerne bør være engstelige på grunn av den siste prestasjonen. Det er i alle fall ikke trener og kusk.

- Den samme gode igjen

- Jeg er ganske sikker på at vi har funnet forklaringen på den svake prestasjonen. Bytte av for på stallen gjorde at Be Dominant Deive ikke var på topp noen dager rundt Jarlsebrg-starten. Nå virker hun til å være den samme gode igjen, sier Hammerborg før onsfdagens ilddåp for den ferske fireårshoppa.

- Hun har fått et bra tredjespor og er rask og normalt travsikker fra start. Jeg har rett og slett tro på en bra vinnersjanse, sier Hammersborg til Dagbladet.no.

Elsker det verste sporet

 VINNER LETT:  Her vinenr Be Dominant Deive og Steinar hamersborg enkelt på Bjerke 17. juli. Nå har treneren forklaringen på hvorfor det gikk skeis i den siste starten. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
VINNER LETT: Her vinenr Be Dominant Deive og Steinar hamersborg enkelt på Bjerke 17. juli. Nå har treneren forklaringen på hvorfor det gikk skeis i den siste starten. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

Lykke Thoto i stallmannsløpet i V65-5 blir en av dagens største favoritter med rutinerte og fremadstormende Kristian Malmin (26 år - 157 seire totalt - 37 seire i år) i sulkyen. Men åttendespor bak startbilen ytterst på vingen er grøss og gru for de fleste.

Men Malmin tror snarere hans hest har en fordel av startposisjonen onsdag.

- Treneren Tom Erik Solberg har fortalt meg at Lykke Thoto er en type traver som trives best når den har hest ved siden av seg på en bare den ene siden. Og sånn sett er sporet perfekt. Jeg har sett hesten selv i løp og snakket med treneren. Så her blir det å kjøre til fra start. Lykke Thoto er sterk nok til å tåle en drøy førstesving. Dette skal være en meget god sjanse, sier Malmin, som til daglig jobber sammen med galopptrener Rune Haugen i Lier.

Vinnersjanse, sier veteranen

Også trener- og kuskeveteran hans Petter Tholfsen (61 år - 3674 seire totalt - 26 seire i år) har fin form på stallhestene sine på Granum gård i Sandefjord.

The Seeker blir en av favorittene i V65-6.

- Kan du vinne med The Seeker onsdag, Hans Petter?

- Njaa, han er en av flere som kan vinne. Formen er fin, og alt ser bra ut i trening.

- Vet hva som gikk feil forrige løp

Det er optimistiske toner fra en kar som ligger meget forsiktig i sine forhåndsvurderinger.