Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vet hvor mye dette betyr for VIF-fansen

Pusic med hilsen til gamleklubben etter å ha senket LSK.

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm - Fredrikstad 1-2.

Martin Pusic (24) tilbrakte ikke mange månedene i Vålerenga, men østerrikeren var på Valle mer enn lenge nok til å lære om det anstrengte forholdet til erkerivalen Lillestrøm.

Han scoret for oslolaget i åpningssekundene på Åråsen i april. Lørdag ettermiddag var han tilbake som Fredrikstad-spiller, og scoret like gjerne målet som fikset en ytterst etterlengtet seier for rødbukser i poengnød fra straffemerket.

Det var nok ikke bare «Plankehaugen» som jublet for dét. Etter kampen håpet Pusic nemlig at målet hadde gått rett hjem hos «Klanen» også.

- Jeg kjente ikke til rivaliseringen mellom Vålerenga og Lillestrøm, så det var nytt for meg da. Men nå vet jeg hvor mye dette betyr for Vålerenga-fansen. Det var artig å score mot Lillestrøm igjen, sier Pusic.

- Veldig trygg Det er en uskreven regel at den som blir felt helst ikke bør ta straffesparket selv, men østerrikeren hadde ingen kvaler med å ta det tunge ansvaret.

- Jeg var helt sikker på å score. Jeg er veldig trygg på meg selv, og for meg er det bare én vei: Oppover og framover. Jeg tok bare ballen og skjøt den i mål, sier Pusic.

Med seieren er FFK nå bare poenget bak Sogndal på kvalikplass, som møter Strømsgodset i seinere i dag. Dermed er det blåst nytt liv i håpet om å overleve i Tippeligaen. Pusic er iallfall optimistisk med tanke på fortsettelsen.

- Jeg har tro på laget. Det er ei spillergruppe med mange sterke personligheter, og jeg har veldig tro på at vi får en god høst. Nå får vi også brukt landslagspausen på å få trent mer sammen, sier han.

Lørdagens kamp var hans første for Fredrikstad siden han forlot Vålerenga på torsdag. Han bedyrer at han ikke er bitter over å ha blitt sendt på dør såpass kort tid etter overgangen fra Hull.

- Jeg bærer ingen nag til Vålerenga. Sånn er fotballen. Jeg gjør mitt beste uansett hvor jeg spiller, sier Pusic.

- Kjempedårlig! For Lillestrøm betød lørdagens tap bråstopp etter sju kamper uten nederlag. Sportslig leder Torgeir Bjarmann var særdeles lite tilfreds med måten laget framsto på.

- Dette var under enhver kritikk. Kjempedårlig! Vi hadde nå håpet å ta godt steg bort fra bunnstriden. I stedet må vi igjen se oss i speilet, sier han.

- Jeg er fornøyd med de nye signeringene, og nå har vi et lag som kan slå alle. Men som dere kan se i dag (i går), kan vi også tape mot alle. Uansett har vi en god stamme på plass for resten av høsten, legger han til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media