Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vet hvordan det er å stå på pallen med broren sin, og er glad på deres vegne

... og i morgen håper Fourcade å dele pallen med Bø-brødrene.

FAVORITTENS FALL: Martin Fourcade var den største favoritten før VM-sprinten, men havnet helt nede på 12. plass etter å ha pådratt seg tre strafferunder på den stående skytingen. I nederlagets stund gledet han seg derimot over at Bø-brødrene fikk stå sammen på pallen.
FAVORITTENS FALL: Martin Fourcade var den største favoritten før VM-sprinten, men havnet helt nede på 12. plass etter å ha pådratt seg tre strafferunder på den stående skytingen. I nederlagets stund gledet han seg derimot over at Bø-brødrene fikk stå sammen på pallen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Den franske verdenscuplederen Martin Fourcade var kanskje den største favoritten før dagens VM-sprint i skiskyting, og han hadde også gullet på skuddhold helt til han leverte tre bomskudd i vinden på den stående skyting.

Dermed endte Fourcade helt nede på 12. plass i VM-starten - og har hele 49,7 sekunder å ta igjen på gullvinner Johannes Thingnes Bø på morgendagens jaktstart i Kontiolahti.

- Må være heldig og sterk - Det var veldig vanskelige forhold, som medførte at mange av favorittene, som Simon Schempp (77. plass, med sju bom!), Jakov Fak (14. plass, tre bom), Emil Hegle Svendsen (36. plass, fire bom) og jeg hadde en dårlig konkurranse, sier Martin Fourcade til Dagbladet.

Og legger til:

- I slike forhold må du være både heldig og sterk. Noen var det, mens andre var uheldige. Og jeg var blant dem. Men vi driver en utendørsidrett, så det er en del av denne sporten, selv om jeg liker det best når det er vindstille og rettferdige forhold.

- Gledelig med Tarjei Allerede før mesterskapet utropte han dagens gullvinner Johannes Thingnes Bø som en av sine sterkeste konkurrenter i VM. Derfor var han minst like imponert over bronsevinner Tarjei Bø i dag.

- Jeg er glad på deres vegne, og spesielt for Tarjei, som er tilbake på seierspallen. Jeg vet hvordan det er å stå på pallen med broren sin. Det er utrolig, så jeg er glad på deres vegne, sier han.

I VM i Nove Mesto for to år siden sto Martin på pallen sammen med storebror Simon da Frankrike tok sølv på stafetten, bak Norge.

Det var for øvrig nettopp Simon Fourcade Tarjei Bø snøt for bronsemedaljenm i dag, med 4,2 sekunders margin.

Tror på pallen Selv om han ikke var i nærheten av pallen i dag, så har ikke Martin Fourcade gitt opp håpet om å avansere til topp tre på morgendagens jaktstart.

- Jeg håper å ta Bø-brødrene igjen. Det som skjedde med meg i dag, kan skje med hvem som helst i morgen, og jeg håper å dele pallen med dem da, sier Fourcade.

2 x BØ: Johannes Thingnes Bø ble verdensmester på sprint, mens storebror Tarjei Bø (t.h.) vant bronsen.
2 x BØ: Johannes Thingnes Bø ble verdensmester på sprint, mens storebror Tarjei Bø (t.h.) vant bronsen. Vis mer
Hele Norges coronakart