- Vet ikke hvilke spillere det gjelder

Selv treneren lytter til rykter om sexskandale-klubben.

(Dagbladet.no): I går ble 12 nåværende og tidligere spillere i den sveitsiske eliteklubben FC Thun arrestert og avhørt, mistenkt for å hatt seksuell omgang med en 15 år gammel jente.

Senere ble spillerne løslatt.

I dag kan danske Ekstra Bladet melde at «Sexklubben trener videre».

Det er ikke kjent om førstelagsspillere er blant de involverte. Trener René van Eck vet ikke hvilke spillere som er anholdt, og beskriver omstendighetene som veldig utfordrende.

- Jeg har bare kunnet fornemme det ut fra rykter, sier van Eck til avisa Der Blick.

- Det er et slag i trynet for meg, et sjokk. Men det eneste vi kan gjøre, er å konsentrere oss om jobben vår og neste kamp, sier treneren videre. Selv er han far til to jenter på 9 og 11 år.

Tynt på trening

På grunn av helgas forestående landskamper manglet hele ni spillere på Thuns trening i dag morges, ifølge Ekstra Bladet.

STENGT I GÅR: Den sveitsiske klubben FC Thun var i sjokk i går, da det kom fram at politiet hadde arrestert og avhørt 12 tidligere og nåværende spillere, mistenkt for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig jente. Foto: FABRICE COFFINI/AFP/SCANPIX
STENGT I GÅR: Den sveitsiske klubben FC Thun var i sjokk i går, da det kom fram at politiet hadde arrestert og avhørt 12 tidligere og nåværende spillere, mistenkt for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig jente. Foto: FABRICE COFFINI/AFP/SCANPIX Vis mer

- Alle spillerne er uskyldige inntil det motsatte er bevist. Hvis det finnes bevis for beskyldningene, vil handlingene bli straffet, sa klubbpresident Kurt Weder til Thuns hjemmeside i går.

Thun ligger nest sist i sveitsisk eliteserie. For to år siden tok laget seg sensasjonelt videre til mesterligaen, der de blant annet møtte Arsenal og Ajax.

SJOKKERT: Thun-trener René van Eck sier han ikke vet hvilke spillere det dreier seg om. - Jeg har bare hørt rykter, sier treneren.