Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vet ikke hvor godt de forstår norsk

Hareide benekter å ha vært nedsettende overfor de svenske dommerne.

- VAR IKKE NEDSETTENDE: Åge Hareide kjenner seg ikke igjen i dommerens beskrivelse av at han skal ha vært nedsettende. Men innrømmer at han var sint.Foto: Adam Ihse, Scanpix
- VAR IKKE NEDSETTENDE: Åge Hareide kjenner seg ikke igjen i dommerens beskrivelse av at han skal ha vært nedsettende. Men innrømmer at han var sint.Foto: Adam Ihse, Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Åge Hareide ble beskyldt av dommer Magnus Ahlsén for å være «aggresiv og nedsettende» da han klaget over en utvisning til Ahlsén og assistentdommeren hans i pausen mellom Örgryte og Häcken på tirsdag.

Ahlsén svarte med å sende Örgrytes norske trener på tribunen.

Hareide kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen fra dommerne.

- Det stemmer ikke helt. Det spørs hvor mye norsk de forstår, sier Hareide til Dagbladet.

Skriver dommersvar
Han forteller at han i kveld sitter og forfatter et tilsvar til dommerrapporten, som han skal levere til det svenske fotballforbundet i morgen.

- De ordene jeg brukte, var ikke sterke nok til å regnes som en «grov forseelse», sier Hareide.

Han sier han har vitner til det som ble sagt, som bekrefter hans versjon.

- Jeg mener jeg holdt meg innen rimelighetens grenser, og det er vitnene enig i. Jeg sa bare at jeg var uenig med dommerne. Men jeg legger meg flat om de mener jeg oppførte meg aggressivt og sint.

Første gang på 23 år
Hareide har aldri før vært utvist i løpet av sine 23 år som trener, og ble overrasket da han fikk beskjeden om å sette seg på tribunen da andre omgang skulle starte.

Nå sier Hareide at han aldri vil ta sjansen på å snakke til en dommer igjen i pausen. I alle fall ikke i Sverige.

- Jeg skulle ikke sagt noe i det hele tatt. Hvis noen dommere ikke tåler det, så bør vi få informasjon om det. Hvis de ikke har forståelse for at folk viser følelser, må de finne noe annet å drive med enn å dømme fotball. Men om jeg har vært aggresiv, beklager jeg det, sier han.

- Var du aggressiv?

- Ja, jeg var sint. Egentlig var jeg rolig da det skjedde (da David Leinar ble utvist etter 28 minutter av første omgang - journ.anm.). Jeg sa ingenting til fjerdedommeren eller noe slikt. Men i garderoben snakket jeg med spilleren og fikk hans versjon. Ellers snakket vi i garderoben mye om hvordan vi skulle spille i andre omgang med ti mann. Dommeren ble ikke nevnt med et ord, sier Hareide

Tenkte seg sint
Men på vei fra et TV-intervju og til benken møtte Hareide dommer Ahlsén. Og som i et motsatt tilfelle av når man teller til ti og blir rolig, hadde altså Åge tenkt seg sint i løpet av pausen.

- Det var egentlig bare tilfeldig at dommeren sto der, sier Hareide.

Hareide har i ettertid beklaget situasjonen overfor spillerne sine. Kamper uten sjefen på plass på benken er ikke det de trenger i den desperate kampen for å overleve i Allsvenskan.

Hareide må se også neste kamp fra tribunen som en følge av utvisningen, og Det svenske fotballforbundet vurderer også om han skal utestenges videre for å ha fortsatt å lede laget fra tribunen via assistenttrener Martin Pringle.

- Det er jeg ikke bekymret for. Det står ikke definert i noen paragraf at det ikke er lov, sier Hareide.

Helsingborg vil ha Åge
Åge Hareides gamle klubb Helsingborg bekrefter forøvrig overfor Expressen at Örgryte-treneren er en av fire konkrete navn de jobber med i jakten på ny trener.

- Det er kjekt det. Det er jo en klubb jeg kjenner godt, jeg har vært der før. Så det er spennende det. Vi får ta det når den tid kommer.

Hareide har tidligere sagt til Dagbladet at han ikke vil tenke så mye på framtida før tidligst i landslagspausen i midten av oktober.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media