Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vet ikke hvor mange ganger jeg har sett målene hans

I morgen møter Solskjær sin store helt.

KLAR FOR MARCO: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær og Magne Hoseth. Solskjær forteller at morgendagens motstandermanager Marco van Basten var hans store forbilde som spiller.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KLAR FOR MARCO: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær og Magne Hoseth. Solskjær forteller at morgendagens motstandermanager Marco van Basten var hans store forbilde som spiller. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Ole Gunnar Solskjær (39) og Marco van Basten (47) scoret på bestilling. Torsdag sitter spissgigantene på trenerbenken i europaligaen der Molde møter Heerenveen.

Det gjelder første kamp i siste kvalifiseringsrunde. Sammenlagtvinneren får plass i gruppespillet.

Og det store stjernemøtet skjer ikke ute på banen. Spillerne havner helt i skyggen av managerne denne gangen.

Både Solskjær og van Basten måtte legge opp «før tiden», henholdsvis vel 33 og snaut 31 år gammel. Dette etter en rekke operasjoner i kne og ankel.

- Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sett van Basten sine mål. Han hadde stor innflytelse på meg som fotballspiller. Jeg pleide å studere ham på VHS (videokassetter), sa Solskjær på en pressekonferanse onsdag.

Dette ifølge rbnett.no.

- Han var en av mine store helter, la Solskjær til.

Målrush Van Basten scoret hele 218 mål på 280 kamper som senior på klubbnivå. Det skjedde for Ajax og Milan og ga et målsnitt på 0,77 per kamp.

Han sto også for 24 scoringer (58 kamper) på Nederlands landslag.

Solskjærs bidrag i Manchester United og Molde var imponerende, men likevel ikke i nærheten av van Bastens. Solskjær laget 123 mål på 273 klubbkamper. Det gir ham et gjennomsnitt på 0,45.

Han scoret også 23 landslagsmål på 67 kamper.

Tøft Solskjærs seiersmål mot Bayern München i mesterligafinalen i 1999, har gitt ham evig plass i United-minnet.

For van Basten er volleyskuddet i EM-finalen i 1988 toppen. Fra svært skrå vinkel dundret han ballen inn på hel volley bak Sovjets keeper Rinat Dasajev.

Heerenveen har tatt et poeng på to seriekamper i nederlandsk æresdivisjon så langt. Molde røk ut av mesterligaen etter Magne Hoseths straffebom på overtid borte mot sveitsiske Basel.

To andre norske lag spiller også torsdag. Tromsø får besøk av Partizan Beograd (Serbia).

Rosenborg reiser til Polen og møter Legia Warszawa.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media