Vet ikke hvor mye han skylder Riise

John Arne Riise føler seg lurt for 37 millioner kroner, aktor mener tallet er 12 - mens agent Einar Baardsen ikke vet hvor mye han skylder fotballstjerna.

GÅR HØYT UT: Einar Baardsen (t.v.) og hans forsvarer John Christian Elden mener aktoratet har lite å fare med i straffesaken mot førstnevnte. Foto: Erling Hægeland
GÅR HØYT UT: Einar Baardsen (t.v.) og hans forsvarer John Christian Elden mener aktoratet har lite å fare med i straffesaken mot førstnevnte. Foto: Erling Hægeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Advokat John Christian Elden brukte bare en halvtime på sitt innledningsforedrag i går. Til gjengjeld gikk han rett i strupen på aktoratet:

- Det er fortsatt vanskelig å finne grunnlaget for denne tiltalebeslutningen, sier John Christian Elden til Dagbladet etter den innledende dagen i går. - De har tatt alle transaksjoner mellom to personer over en firefem års periode, lagt sammen summene og kommet frem til at alt dette enten er underslag eller bedrageri. Uten å ta hensyn til at partene har vært enige om en rekke av overføringene, legger advokaten til.

Elden forsvarer fotballagent Einar Baardsen i straffesaken mot John Arne Riise. Rogalendingen er tiltalt for grovt bedrageri og underslag, forfalskning av Riises signatur, samt brudd på både regnskaps- og ligningsloven.

Nektet straffskyld Da rettssaken startet i Stavanger i går nektet Baardsen straffeskyld for transaksjonene som har med fotballspillerens privatøkonomi å gjøre.

- Jeg sier meg delvis skyldig på alle punkter som omhandler brudd på regnskapsloven, sa Baardsen i rettssalen. Seinere gikk politiadvokat Erik W. Rand gjennom dokumentene som viser 57-åringens håndtering av den tidligere Liverpoolspillerens midler. Aktor mener Baardsen både har bedratt og underslått penger, samt forfalsket et utlånsbrev.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer