-   Vet ikke hvordan jeg skal takle dette

Ieroklis Stoltidis har det vanskelig etter taklingen som førte til Per Ciljan Skjelbreds beinbrudd.

-   Jeg er veldig lei meg, og jeg vet ikke hvordan jeg skal takle dette, sier Stoltidis.

Den greske journalisten Xristoph Dimitri snakket med Stoltidis da han og Olympiakos landet på gresk jord i går.

Han forteller til Dagbladet at det var en meget opprørt Stoltidis han snakket med.

-   Jeg forsøkte å nå ballen, men dessverre traff jeg spilleren i stedet. Jeg mente absolutt ikke å skade han, forklarer midtbanespilleren.

-   Det gjør vondt

-   Det er første gang i karrieren min at noe slik skjer med meg, og det gjør vondt å skade noen. Jeg spurte Trond Sollied om han kunne skaffe meg Skjelbreds telefonnummer etter kampen i går. Jeg vil så gjerne ordne opp, og få be om unnskylding, legger han til.

Før han har fått ordnet opp i saken med Skjelbred og Rosenborg, ønsker han ikke å kommentere saken ytterligere.

-   Jeg vil snakke om hendelsen, men først må jeg få pratet ut med Skjelbred og Rosenborg om saken. Dette er veldig vanskelig for meg også, gjentar Stoltidis.

 FORTVILET:  Den utskjelte Olympiakos-spilleren Ieroklis Stoltidis (t.v) sliter med å forholde seg til konsekvensene av taklingen på Per Ciljan Skjelbred. Her er han ute etter Jan Gunnar Solli. Alle foto: Tom E. Østhuus
FORTVILET: Den utskjelte Olympiakos-spilleren Ieroklis Stoltidis (t.v) sliter med å forholde seg til konsekvensene av taklingen på Per Ciljan Skjelbred. Her er han ute etter Jan Gunnar Solli. Alle foto: Tom E. Østhuus Vis mer

-   Uflaks

Kritikken av dommeren Paul Allaerts, Stoltidis selv og Olympiakostrener Trond Sollied, haglet etter kampen på Lerkendal.

Dommeren ga Stoltidis gult kort for taklingen, mens resten av fotballnorge mente det burde vært utvisning. Sollied tok derimot Stoltidis i forsvar, og mener taklingen var ren uflaks.

-   Stoltidis var uheldig som kom for sent inn i taklingen og Skjelbred var veldig uheldig som brakk beinet. Det er ikke lenge siden Dagfinn (Enerly) var uheldig. Og er du uheldig, kan det gå ille. Heldigvis skjer ikke slike ting ofte i fotball, sier Sollied til dagbladet.no.-   Jeg ble forbausa over hvor mye oppstyr det ble rundt dette. På pressekonferansen etter kampen var det bare snakk om denne taklingen. Kampen kom i bakgrunnen. Det er beklagelig at en takling får sånne følger, men Stoltidis prøvde ikke bevisst å skade Skjelbred, legger Sollied til.

Også Sollied kan forsikre om at Stoltidis er veldig lei seg for det som har skjedd.

Bedre enn fryktet

-   Han har det tøft, helt klart. Jeg er glad han ikke fikk vite hvor ille det hadde gått mens kampen fortsatt pågikk. Da er jeg redd jeg måtte ha byttet ham ut.

Den stygge taklingen ni minutter ut i første omgang i onsdagens mesterligakamp, førte til to brudd i den høyre leggen til Skjelbred. Tilbakemeldingene etter torsdagens operasjon er heldigvis bedre enn først fryktet. Bruddet hemmer nemlig ikke bevegelsen i kne og ankel, og Skjelbred slipper derfor gipset fot. Muskulaturen vil ikke visne, og 18-åringen vil av den grunn ikke trenge like lang tid på å trene seg opp igjen.

-   Vi vil ikke pushe ham. Han må få tid til å trene seg opp igjen, sier RBK-lege Kjetil Holen, som var med på operasjonen.Rosenborg-ledelsen har foreløpig ikke bestemt seg om de vil gå videre med saken, og Rune Bratseth sier de vil drøfte saken internt.

Om det ikke oppstår komplikasjoner, vil Skjelbred være klar til seriestart i midten av april .

ALVORLIGE: Pressekonferanse på Lerkendal i går etter at Skjelbred var operert. Fra venstre, Per-Mathias Høgmo, lege Torbjørn Grøntvedt, Rune Bratseth og lege Ketil Hoklen - som opererte Skjelbred.