- Vet ikke om folk skjønner hvor stort dette er

Landslagskapteinen er fornøyd med innsatsen selv om Norge er ute av ishockey-VM.

(Dagbladet.no): Norge tapte den historiske kvartfinalen mot Canada i ishockey-VM onsdag kveld. Selv om Norge lenge hang med, og det sto 2-2 tidlig i andre periode, ble det til slutt 2-8-tap.

Les referat fra kampen her.

Selv om Norge nå er ute av turneringen, er lagkaptein Tommy Jakobsen fornøyd med innsatsen,

- Vi har tapt en hockeykamp, så det er klart vi er litt skuffet alle mann, men, for det er et stort men, vi spilte mot det som kanskje er det beste laget av samtlige i dette mesterskapet, Canada. De spiller på hjemmebane og satser seriøst, og jeg mener vi har gjort en veldig god innsats. Vi klarte å gjøre dem frustrerte, ikke bare én, men to ganger i dette mesterskapet, sier han til NTB etter kampen.

- «Lille-Norge» har nådd langt

Norge var nærmere seier i kampen mot Canada i gruppespillet, men den canadiske effektiviteten var denne gangen noe helt annet enn i forrige uke. Keeper Pål Grotnes, som spilte strålende i den første kampen, var ikke like solid i dag.  

Aldri tidligere har et norsk landslag spilt en kvartfinale i et VM i ishockey, og i kvartfinalen møtte de en av de største hockeynasjoner i verden.

- Jeg er ikke sikker på om folk hjemme i Norge skjønner hvor stort sette er, at «lille-Norge» når så langt i et ishockey-VM, sa Tommy Jakobsen like etter at VM-eventyret var over for Norges del.

Norge endte på 8.-plass i VM ettersom de tapende kvartfinalistene rangeres etter hvordan de gjorde det i mellomspillet. Der var nordmennene dårligst.

TAPTE KVARTFINALEN: Norge holdt følge med Canada en stund, men kvartfinalekampen i ishockey-VM endte med 2-8-tap. Foto: MIKE DEMBECH/AP/SCANPIX
TAPTE KVARTFINALEN: Norge holdt følge med Canada en stund, men kvartfinalekampen i ishockey-VM endte med 2-8-tap. Foto: MIKE DEMBECH/AP/SCANPIX Vis mer

Hang med lenge

Nordmennene skulle i dag unngå tidlige mål imot - for forhåpentligvis å stresse motstanderne. I stedet lå de under etter bare 37 sekunders spill, da Dany Heatley satte inn sitt 11 mål under årets VM.

 Men Norge utnyttet muligheten da de spilte fem mot tre, og Morten Ask utliknet til 1-1 i overtall i første periode.

Kort tid etterpå sørget Ryan Getzlaf for ny canadisk ledelse. Det luktet imidlertid sensasjon da Mathis Olimb utlignet til 2-2 med et skudd i krysset etter solid forarbeid av både Anders Bastiansen og Lars Erik Spets.

- Litt unødvendige mål på slutten

Men etter det var det Canada som dominerte kampen mot slitne norske spillere. Norge pådro seg en del utvisninger, og  før mellomperioden var over, hadde vertene scoret tre mål. Med tre mål til i siste periode, ble det tøft for nordmennene.

- Vi gjorde noen feil, dommerne var litt imot oss, og i dag satte canadierne sjansene bedre enn i den første kampen. Det straffer seg å gjøre feil mot et så godt lag. Noen av målene mot slutten var litt unødvendige, sier lagkaptenen til NTB.

Det unge norske laget har også måttet klare seg uten mange av de mer etablerte spillerne. Roy Johansen måtte klare seg uten stjernene Tore Vikingstad (skadd), Ole-Kristian Tollefsen (skadd), Patrick Thoresen (opptatt med Stanley Cup) og Lars Erik Lund (skadd). Lars Erik Spets blir kåret til Norges bestemann i dag.

- Vet ikke om folk skjønner hvor stort dette er