I SJ0KK: Tidligere langrennsløper Ida Eide døde på sykehus etter å ha fått hjertestans under et mosjonsløp. Ingvild Flugstad Østberg møtte pressen mandag for å snakke om sjokket som har rammet langrennsjentene, som er på et treningsopphold i Livigno. Video: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Therese Johaug i sorg

Vet ikke om hun blir etter bestevenninnas bortgang

I utgangspunktet reiser kvinnelandslaget hjem på torsdag, men det er fortsatt uvisst om Therese Johaug reiser hjem tidligere etter at bestevenninna omkom i helga.

Therese Johaug har foreløpig ikke tatt noen endelig beslutning vedrørende om hun fullfører den pågående landslagssamlingen i Livigno.

Mandag ble det kjent at en av 30-åringens aller nærmeste venner, tidligere langrennsløper Ida Eide, omkom etter å ha fått hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim i helgen.

30-åringen fra Øystre Slidre var søster av landslagsløper Mari Eide og har stått mange av skijentene nær.

Tapet av den gode venninnen har naturlig nok gått hardt innpå Johaug. Langrennsprofilen skulle etter planen ha møtt pressen i Livigno mandag, men meldte avbud til den seansen.

Mandag sa lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg, som også kjente avdøde Ida Eide svært godt, at det ikke var bestemt om hun og Johaug fullfører Livigno-samlingen.

Tirsdag formiddag opplyser manager Jørn Ernst til NTB at det fortsatt ikke er tatt noen endelig beslutning med hensyn til en eventuell tidlig hjemreise.